G-RMTF08QYP6

De waarheid over Affiliate marketing.

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

De waarheid over Affiliate marketing.

De waarheid over affiliate marketing en het eerlijke verhaal daarover wil ik graag in dit artikel persoonlijk gaan benadrukken en bespreken.

Zoals iedereen die mij volgt tot nu toe heeft kunnen lezen zijn er al een behoorlijk aantal artikelen geschreven op deze website.

Deze artikelen behelzen verschillende wetenswaardigheden over affiliate marketing en in het verlengde daarvan een uiteenzetting over geld besparen en verdienen in een bredere vorm van het woord.

Als u meerdere artikelen wilt lezen over affiliate marketing of andere zaken waarover ik schrijf, adviseer ik u om ook eens naar onze kennisbank te navigeren daar vind u nog veel meer interessant nieuws om te lezen.

Waarom ik ben gestart met Affiliate marketing.

Iedereen heeft kunnen volgen dat ik hiermee begonnen ben in corona tijd omdat het moeizaam is om überhaupt op een normale manier te kunnen ondernemen en dus op een fatsoenlijke wijze je boterham te verdienen.

Hoeveel je als mens dan zou moeten kunnen verdienen om op een normale manier alles te kunnen blijven betalen, en wat voor bedragen daar dan allemaal mee zijn gemoeid is not done om dit in woord te bespreken naar mijn mening.

Er zijn echter mensen die het interessant vinden om heel hun inkomsten zowel in woord en in beeld uitgebreid op hun website te ventileren.

Deze personen moeten dat natuurlijk allemaal zelf weten, ze zijn vast erg trots op hun prestaties en dus hun verdiensten maar persoonlijk heb ik daar niet zo veel mee.

Waarom niet vraagt u zich misschien af? nou gewoon ik hou niet zo van al dat ge-prikkel en opscheppen over hun verworven kapitaal.

Mijn persoonlijke mening.

In dit artikel wil ik dan ook graag mijn mening geven over de voordelen, maar zeker ook de nadelen te benoemen over het online geld verdienen.

Tegenwoordig begeven zeer veel mensen zich op het populaire internet om daar ook hun geld volledig of aanvullend mee te kunnen verdienen.

In principe is dit ook logisch te verklaren daar de mogelijkheden hiervoor ook ruimschoots aanwezig zijn.

Je kunt het dan ook zo gek niet bedenken in wat voor niche je jezelf dan wilt profileren of daar mee aan de slag wilt op internet om geld mee te kunnen gaan verdienen.

Zeer veel mensen kiezen voor de affiliate marketing constructie, in principe een logische keuze, aangezien dit een hoop voordeel bied maar zoals ik al aangaf kleven er ook nadelen aan vast.

We gaan hieronder in de tekst dit nog eens extra uitdiepen zodat u een duidelijker beeld krijgt van deze constructie affiliate marketing.

De voordelen benoemd van Affiliate marketing.

Laten we alles is op een rijtje zetten wat nu de grootste voordelen zijn als we naar affiliate marketing kijken:
 • Je hebt bijzonder veel keus uit verschillende niches of sub niches, je zou nog eens het artikel over blogcategorieën om winst te kunnen maken er op na kunnen lezen.
 • Je kunt helemaal zelf bepalen waar je nu eigenlijk met je website over wilt gaan hebben. De producten die je dan zou willen promoten bij de blogartikelen, daar ben je dan ook volledig vrij in.
 • Vrijheid is een belangrijk goed bij affiliate marketing. Regels zijn niet opgelegd en je bent niet gebonden aan een vaste locatie, het maakt dus niet uit waar je wilt werken al was dit bij wijze van spreken aan de andere kant van de wereld, die keuze ligt bij jezelf.
 • Je zou met affiliate marketing veel geld kunnen gaan verdienen. Dit is al door vele andere marketeers een bewezen verdienmodel.
 • Het Risico is geen risico, je hebt geen start kapitaal nodig, geen overeenkomsten nodig met de consument, affiliate netwerken hanteren uiteraard wel bepaalde regels en voorwaarde waar jij je aan te houden hebt maar verder ben je vrij in je doen en laten.
 • Het is leerzaam en interessant om nieuwe uitdagingen in je leven aan te gaan, je kunt er een bepaalde voldoening voor jezelf uithalen.
 • Op de langere termijn is de trigger dat je er geld mee gaat verdienen een leuke en interessante meerwaarde voor jezelf.

De nadelen benoemd van Affiliate marketing.

Het is altijd leuk om alleen maar positieve kanten te benoemen van affiliate marketing, maar zoals met alles in het leven kleven er nadelen aan dit concept.

Hieronder zetten we alles op een rijtje wat de grootste nadelen zijn:
 • Lange en ondoorzichtige aanloop periode over met affiliate marketing website geld te kunnen gaan verdienen.
 • Dus effe snel je geld verdienen met het opzetten van een affiliate website dat kun je echt wel vergeten, het is meer van een zeer lange adem hebben en het vertrouwen en doorzettingsvermogen hebben dat het gaat werken.
 • Geen uitleg bij teruggedraaide commissies vanuit campagnes vanuit het affiliate netwerk waardoor jij dus afhankelijk bent van hun beslissing tegenover jouw eigen affiliate links.
 • Veel of teveel concurrentie bij affiliate marketing door de populariteit van dit concept, dit houd in dat het steeds lastiger word om concurrenten te kunnen verslaan op een gewilde niche daar zeer veel marketeers zich op hetzelfde concept begeven.

Loont Affiliate marketing nog voldoende de moeite om mee te gaan starten!

Als we de voordelen tegen de nadelen wegstrepen dan blijft het ten aller tijde je eigen keuze om hier wel of niet mee aan de slag te gaan.

We moeten ons dan ook de vraag aan ons zelf stellen of we hier een toekomst voor onszelf in kunnen en willen zien.

De weg naar succes zal dan ook niet altijd even gemakkelijk zijn omdat het nu eenmaal zo is dat we het niet voor niets zullen krijgen en altijd moeite zullen moeten blijven doen om te komen tot een gewenst eindresultaat.

Het gezegde: Het leven is als een pijp kaneel, je zuigt er aan en iedereen krijgt zijn deel, is hier dan ook helemaal van toepassing.

Andere mogelijkheden en strategieen om online geld te verdienen.

Uiteraard zijn er vele vormen te bedenken om op andere manieren online geld te verdienen, we noemen er een paar.

1-Met dropshipping beginnen.

Voor degene die het niet weten is dropshipping ook een online verdienmodel.

Je verkoopt hier echter wel een fysiek product en je kunt gelijk ook zien welk product er via jouw webshop besteld word.

Het is tegenwoordig ook een gewild online verdienmodel zeker als je goedlopende en unieke producten weet te vinden.

Het grootste voordeel is dat je geen fysieke handelingen hoeft te verrichten daar de leverancier verantwoordelijk is inpakken, verzenden, levering en retournering.

Je bent ook niet gebonden aan een bepaald land dus geen vaste locatie, je kan dus gewoon vanaf een ander land jouw werkzaamheden uitvoeren.

Het is zaak zoveel mogelijk producten aan de man te brengen, hoe meer producten je verkoopt hoe hoger uiteraard de winstmarge.

Nadelen dropshipping:

Helaas worden verschillend beloftes niet altijd correct nagekomen wat een vorm van imago schade heeft gegeven aan dit concept.

Als een consument via jouw webshop een product heeft besteld is er een risico bij het product wat niet oké is dat jij een schadeclaim kan verwachten.

Als de betreffende leverancier waar jij zaken mee doet zijn afspraken en beloftes aan jouw niet na komt, krijg jij te maken met ontevreden en moeilijke klanten.

Persoonlijk heb jij dus een overeenkomst met je klant en de fabrikant is slecht een tussenpersoon waar jij dus zaken mee doet.

2- Het opstarten van een eigen webshop.

Wil je eigenlijk al heel lang je eigen producten aanbieden in jouw eigen webshop en wil je eigenlijk niet alleen maar een soort van doorgeefluik zijn.

Hier bedoel ik mee dat je dus meer met fysieke producten aan de slag wilt en meer bezig bent met bedrijfsvoering.

Dan kun je er dus voor kiezen een eigen webshop op te gaan zetten.

Eigen webshop en de voordelen.

Je bent baas in eigen buik, dus je bepaalt echt alles zelf van inkoop tot verkoopprijs tot de inrichting van jouw shop.

Je kunt je eigen productlijn op de markt gaan zetten of zelf een eigen product ontwikkelen als je daar de kennis en expertise voor hebt.

Met het lanceren van je eigen product kun je sneller en meer of veel geld gaan verdienen.

Je bent niet afhankelijk van andere partijen.

Eigen webshop en de nadelen:

Je bent eigenlijk nooit mee vrij.

Altijd bezig met het beantwoorden van vraagstelling van klanten en de inkoop van nieuwe producten.

Bestelde producten dienen te worden ingepakt en verzonden te worden.

Retourneringen komen ook voor jouw conto, dus ook daar gaat veel tijd in zitten.

Je hebt een behoorlijke financiële buffer nodig om je inkopen te kunnen doen, voor opslag en extra ruimte te huren is ook geld nodig.

Risico is hoog te noemen bij geen verkoop op bepaalde producten, je blijft dan met een onverkoopbare voorraad zitten en is dus een pure vorm van derving.

Uitbesteden van werkzaamheden kost uiteraard geld.

Kwaliteit niet goed genoeg voor de klant, jij blijft eindverantwoordelijke dus jij mag het zelf oplossen.

Mijn persoonlijk eindoordeel over de andere mogelijkheden van online geld verdienen.

Als we dus zo eens bekijken wat de risico verhoudingen zijn met deze andere mogelijkheden om online geld te verdienen dan word ik daar persoonlijk niet echt blij van.

De verhoudingen op risico gebied gespiegeld aan affiliate marketing zijn dan verhoudingsgewijs interessanter.

Risico`s zijn er dus niet of nauwelijks bij affiliate marketing.

Het enigste wat je hiervoor moet doen althans bij het bloggen is met regelmaat aan met veel enthousiasme aan je affiliate website werken.

Als we het gaan hebben over de mogelijke opbrengsten bij een succesvolle affiliate website dan kunnen deze veel geld opleveren.

Je kunt meerdere websites opstarten als de eerste website voldoende oplevert om de volgende te sponseren.

Tot slot.

Er zijn nog aardig wat mensen die toch voor een eigen webshop gaan of voor dropshipping of nog andere manieren kiezen om online geld te kunnen verdienen.

In principe is dit ook niet zo heel moeilijk uit te leggen omdat mensen nu eenmaal allemaal anders zijn.

Betrekken we het op ondernemerschap dan kiest elke ondernemer dus ook een andere vaarroute waarin hij/zij zich bij die eigen keuze als een vis in het water voelt.

En dat is prima zo, we kunnen tenslotte ook niet allemaal evenredig geïnteresseerd zijn in de zelfde vorm van ondernemen.

Het gaat er dus gewoon om naar welk verdienmodel jouw voorkeur uitgaat.

internet succes gids

De eindconcusie na dit artikel

Affiliate marketing is het meest interresante verdienmodel.

Afwegende meegenomen de voordelen tegen de nadelen.

Voor meer informatie Ga naar hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *