G-RMTF08QYP6

Bloggen uitbesteden is dat verstandig?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Bloggen uitbesteden is dat verstandig?

Het hele web staat boordevol met mensen die zich aanbieden om voor jouw een leuke, de perfecte of het ingenieuze artikel te schrijven voor jouw doelgroep van jouw website.

We horen dan ook zo vaak zeggen dat dit de ultieme manier is om veel blog artikelen te kunnen regenereren en dat we op deze manier vele artikelen per week kunnen plaatsen op onze website.

Met name word hier vaak over gesproken als we ons begeven op blogcategorieën om winst te kunnen maken waar we minder vanaf weten, maar daar toch een website over beginnen.

Dit is natuurlijk helemaal een waarheid als een koe, als je er zelf weinig verstand van hebt dan word het ronduit lastig om daar veel content over te regenereren.

In dit artikel wil ik dan ook mijn visie delen over of uitbesteden verstandig is of dat je een artikel beter in eigen beheer kan schrijven.

Over een Blog uitbesteden aan een schrijver.

Bloggen vanuit de gedachtegang laten we alles is lekker effe kopiëren 1 op 1 daar zijn we inmiddels wel een beetje klaar mee.

Wat in principe wel een logische gedachtegang is , het feit is tegenwoordig wel zo dat iedereen die hier zich tegenwoordig mee bezig houd een graantje wilt mee snoepen vanuit die vijver die inmiddels wel erg over bevist word.

Het gevolg van al dat gekopieerde spulletje is dat Google dit in middels ook een beetje door heeft en er voor zorgt dat deze websites met gestandaardiseerde teksten zonder enige eigen waarde of toevoeging van jouw als persoon zonder dus een eigen mening niet hoog scoren in de zoekmachines.

Belangrijk punt bij bloggen blijft dus ten allen tijden toch die kwaliteit en originaliteit en eigen inbreng van jezelf.

Wat is dan een goede Blog?

Een echt goede blog lost in de eerste instantie een probleem op.

Het helpt lezers om een concrete uitdaging te lijf te gaan zoals ik persoonlijk al vaak heb aangegeven in mijn blog/nieuws, zie kennisbank.

Een goede blogger kan in het hoofd van zijn doelgroep kruipen en precies de juiste punten benoemen die voor jouw potentiële klant zo belangrijk zijn.

Ben je zelf geen ster in schrijven? Geen probleem.

Zorg er alleen wel voor dat wanneer je het schrijven van blogs uitbesteed je een blogger vindt die zich ook echt in jou, je bedrijf, je product of dienst kan verplaatsen.

Alleen dan zal je in staat zijn om blogs te delen met jouw doelgroep die ook daadwerkelijk impact hebben en tot nieuwe klanten en meer omzet leiden en dat is nu net datgene wat belangrijk is.

Waar moet een goede Blog schrijver op letten!

Belangrijk bij die speurtocht naar de juiste schrijver voor jouw website zijn de volgende punten waar je op zou moeten selecteren:

  • Verplaatsen zich in opdrachtgever én doelgroep.
  • Hebben diepe kennis op het gebied van (on page) SEO.
  • Zijn niet tevreden voordat de klant tevreden is.
  • Zijn stuk voor stuk prettig in de omgang.
  • Onderscheiden zich van de massa, dus geen 13 in een dozijn van het zelfde.

Wat mag je verwachten bij een offerte van een schrijver.

Wanneer je een offerteaanvraag doet of een opdracht indient kun je het volgende verwachten:

  • Een intake per mail of per telefoon.
  • Een opdrachtbevestiging waarin we op een rij zetten wat is afgesproken.
  • Een zoekwoorden onderzoek (indien van toepassing of gewenst ).
  • Teksten die prettig leesbaar zijn en een heldere opbouw hebben.
  • Oplevering in .docx, .pdf of een ander gewenst formaat.

Wat een persoonlijk pluspunt verder zou zijn, is dat als de kwaliteit van de dienstverlening niet goed of ronduit slecht te noemen is dat het Blog bedrijf in zijn voorwaarde de stelling niet goed, geld terug heeft opgenomen.

Mijn persoonlijke mening.

Als je weinig tijd hebt en je houd er meerdere websites op na die misschien ook niet helemaal jouw ding zijn, dan ben ik zeker voorstander om een goede schrijver hiervoor in de hand te nemen.

Wel goed kijkend naar het belangrijkste aspect of deze schrijver voor jouw goed aanvoelt en of hij/zij diegene is die jouw hersenspinsels goed kan verwoorden, je moet er dus echt een klik mee hebben.

Wat natuurlijk ook niet vergeten mag worden is het financiële aspect, het is dus belangrijk dat je kijkt naar de mogelijkheden toekomst gericht.

Bedenk dat dit op zeker een investering is op langere termijn, een Blogartikel laten schrijven is zeker niet voor niets en kost serieus geld en levert jouw in de eerste instantie op kort termijn dus niet gelijk iets op.

Het blijft langer termijn denken en dan zou het wel zo fijn zijn dat je behept bent met schrijvers skills zodat jij een soort van combi kan maken tussen uitbesteden en af en toe is in eigen beheer te schrijven voor de persoonlijke Touch.

Daarnaast zou het welkom zijn eerst iets met jou website te verdienen en deze verdienste zou je dan weer kunnen herinvesteren in bijvoorbeeld die perfecte schrijver die precies past bij jouw gedachtegang.

Als allerlaatste punt zou ik als ondernemer aan u willen mee geven investeer verstandig, laat u vooral niet overdonderen door een opgelegde vorm van dwang waar u eigenlijk niet achter staat , vooral moet u zich goed voelen bij de eind beslissing die u neemt en waar u dan ook wel uiteindelijk de volledige eind consequenties voor draagt.

Succes.

De gouden Blog formule

Kom er achter wat de gouden formule is!

Om geld te verdienen met je Blog.

Tijdelijk gratis!

Voor meer informatie Ga naar hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *