G-RMTF08QYP6

Ranking tools en welke zijn gratis?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Ranking tools en welke zijn gratis?

ranking tools

Wie wilt er niet zijn SEO verbeteren en loopt daar dagelijks aan te sleutelen en regelmatig te controleren hoe hoog jij met jouw site rankt in google.

Wist je dat de volgorde waarop Google de zoekresultaten toont niet voor iedereen hetzelfde is?

Google houdt namelijk rekening met je zoekgeschiedenis en je locatie. Jouw zoekresultaten zijn daarom niet per se hetzelfde als die van jouw potentiële klanten.

Je kunt natuurlijk zelf op de zoektermen googelen waar je graag op gevonden wil worden, echter geeft dit dus geen enkele garantie omdat zoals aangegeven is de klant compleet een andere gedachte kan hebben bij het zoekproces en onder een geheel andere noemer aan het zoeken is.

Rank trackers of SEO ranking tools die gratis zijn.

Wil je graag weten op welke positie in Google jouw website of pagina staat?

Dan kun je gebruik maken van zogenaamde SEO ranking tools of rank trackers. Deze tools geven de volgorde van zoekresultaten aan voor de door jou ingevoerde zoektermen.

Meestal kun je de resultaten per apparaat, per land en per taal inzien. Zo weet je gelijk of jouw website beter scoort in Nederland of in België.

En je weet of jouw website even vaak bovenaan eindigt wanneer mensen op hun mobiel zoeken, als wanneer ze op hun desktop zoeken.

Nu wil je natuurlijk weten welke gratis SEO ranking tools er zijn. Onderzoek naar de verschillende tools die beschikbaar zijn wijst uit dat er kosten zijn verbonden aan alle ranking tools.

Wel kun je veel ranking tools eerst een periode gratis uitproberen.

Hieronder bespreken we er drie.

Gratis trial met drie SEO ranking tools.

1-Wincher

Deze tool is vooral geschikt wanneer je net begint met SEO en rank tracking. Het is een goedkope en eenvoudig te gebruiken rank tracker, zonder veel extra mogelijkheden. Je kunt de ranking tool hier 14 dagen gratis uitproberen.

2- SERanking

SERanking is een stuk uitgebreider. De tool toont de positie van jouw website of pagina in real time. Naast Google kun je ook je positie inzien voor andere grote zoekmachines zoals Bing en Yahoo. Je kunt de resultaten inzien per land, per regio of zelfs per stad. Ook kun jouw resultaten eenvoudig vergelijken met die van jouw grootste concurrenten. Probeer deze SEO ranking tool hier gratis uit.

3- Pro Rank Tracker

Deze tool gaat nog een stapje verder. In deze tracker kun de positie van jouw zoektermen bijhouden in de grootste zoekmachines, maar ook in YouTube en Amazon. Doe je veel met YouTube en/of verkoop je producten via Amazon? Dan is dit de juiste tool voor jou. Probeer deze SEO ranking tool gratis uit.

Andere gratis SEO tools.

In dit artikel bespraken we SEO ranking tools met een gratis trial. Benieuwd naar andere gratis tools die je kunnen helpen met jouw SEO?

Lees dan ook het artikel ‘SEO tools en welke zijn Gratis,.

Tot Slot.

Zoekmachine Optimalisatie

Extra hulp nodig bij SEO Strategieën?

Wij helpen u graag.

Voor meer informatie Ga naar hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *