G-RMTF08QYP6

High ticket affiliate marketing hoe begin je daarmee?

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

High ticket affiliate marketing hoe begin je daarmee?

Affiliate marketing high ticket

In dit artikel laten wij je graag kennis maken met dit fenomeen.

Zo bespreken we wat dit precies is, hoe je hier jouw geld mee kunt verdienen en wat de voordelen van high ticket affiliate marketing zijn.

Daarbij richten wij ons overig ook nog op de nadelen; ook bij dit online verdienmodel moet je met enkele zaken rekening houden.

Betekenis van High ticket affiliate marketing.

Bij affiliate marketing promoot je producten en diensten. Wanneer je vervolgens een product of dienst succesvol promoot krijg je als affiliate marketeer een commissie betaalt. Deze commissie kan erg verschillen afhankelijk van de producten die je promoot.

Zo kun je bijvoorbeeld bordspellen promoten met het affiliate programma van bol.com. Echter, wanneer je dit met succes doet zul je enkel een paar euro verdienen omdat de commissies hierbij erg laag zijn. Dit wordt dan ook wel low ticket affiliate marketing genoemd.

Bij high ticket affiliate marketing promoot je producten die juist veel opleveren per verkoop. Hierbij wordt een product pas als high ticket beschouwt wanneer deze minstens € 100 oplevert per verkoop. Dit kan bijvoorbeeld een luxe product of een digitaal product zijn.

Je zult mogelijk al begrijpen dat je zo met high ticket affiliate marketing veel grotere bedragen kunt verdienen. 

High Affiliate Marketing producten en voorbeelden.

Een typerend voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld software.

Voor goede software betalen mensen al snel honderden tot duizenden euro’s.

Als jij deze software succesvol weet te promoten, krijg je hier mogelijk 8% commissie voor.

Indien je bijvoorbeeld software voor 500 euro weet te ‘verkopen’, krijg je over dat bedrag 8% commissie = 40 euro. Indien je meerdere van deze orders binnen weet te hengelen, lopen jouw inkomsten al vrij snel hoog op.

Een ander voorbeeld zijn de online trainingen en cursussen. Sommige van deze cursussen of trainingen kosten 1000 euro of zelfs meer. Indien jij een dergelijke training of cursus succesvol weet te promoten, kun je dus op een commissie van bijvoorbeeld 80 euro rekenen. Des te meer orders je weet te scoren, des te hoger jouw totale verdiensten komen te liggen.

Ook kun je gewoon hele dure producten gaan promoten.

Je kunt hierbij denken aan dure sieraden, aan dure horloges, aan dure gadgets of aan dure tassen.

Indien je dergelijke producten wilt promoten, krijg je met hele kritische bezoekers te maken. Je moet deze producten dan ook op een perfecte manier zien te promoten. Lukt dat je niet? Dan ga je ook niks verdienen met dergelijke high ticket affiliate marketingproducten.

Met bijvoorbeeld bovengenoemde high ticket producten kun je dus op een snelle manier makkelijk geld verdienen!

Kun je überhaupt geld verdienen met high ticket marketing?

Ben je nu met low ticket affiliate marketing bezig?

Of wil je simpelweg starten met affiliate marketing? In beide gevallen is het uiterst interessant om eens naar high ticket affiliate marketing te kijken.

Met dit online verdienmodel geniet je namelijk binnen de kortste keren van de nodige voordelen. 

Het belangrijkste voordeel is terug te vinden in de potentiële verdiensten. Als je op de juiste manier met high ticket affiliate marketing aan de slag gaat, kun je hier echt veel geld mee verdienen.

Hoeveel geld je hier ongeveer mee kunt verdienen? Daar komen we graag later in dit artikel op terug. Zoals bovengenoemde voorbeelden al hebben laten zien, kun je echter tientallen euro’s per order vangen. Des te meer orders je weet te scoren, des te hoger jouw verdiensten op weten te lopen.

Moet je nagaan dat je per dag bijvoorbeeld 3 of 4 orders weet te scoren. Met een gemiddelde commissie van bijvoorbeeld 60 euro verdien je daardoor al 180 euro of 240 euro per dag. Als je dit naar bedragen per week of per maand doorrekent, ben je ongetwijfeld direct verbaasd. Verbaasd over de financiële mogelijkheden van high ticket affiliate marketing.

Is het makkelijk om hier veel geld mee te verdienen? Nee, gemakkelijk is het zeker niet te noemen. Ook hier komen we graag verderop in dit artikel even op terug. Je moet namelijk niet verwachten dat je met dit online verdienmodel vanaf het allereerste moment slapend rijk kunt worden.

Verschillende soorten producten dus ook meerdere keuzes.

Als je start of in het begin zit van affiliate marketing is het zo ontzettend belangrijk dat jij voor een bepaald product echt een passie hebt.

Waarom? omdat je die of deze producten namelijk een stuk makkelijker/beter promoten en jij daar ook echt plezier uit put om daarover te kunnen schrijven.

Naar welke producten gaat jouw voorkeur uit?

Dat is eigenlijk één van de belangrijkste vragen die je voor jezelf moet zien te beantwoorden. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, is het mogelijk interessant om jouw passies even op een rijtje te zetten.

Als je vervolgens die lijst met belangrijke voorbeelden voor succesvolle affiliate website met passies gaat analyseren, kun je mogelijk direct een keuze maken voor de juiste producten.

Hierboven heb je al met enkele voorbeelden kennis kunnen maken, maar daar blijft het zeker niet bij.

Nee, je kunt uit nog veel meer soorten producten kiezen; als je met high ticket affiliate marketing aan de slag gaat, daar kom je gaande weg vanzelf achter.

Kiezen voor meer of minder concurrentie.

Bij high ticket affiliate marketing ben je echter dure producten aan het verkopen.

Veel affiliate marketeers durven dat niet aan, waardoor je eigenlijk automatisch met minder concurrentie te maken hebt.

Dit zie je dan ook terug in de niches waarin je actief kunt zijn. Je hebt wat betreft niches bij high ticket affiliate marketing nog voldoende keuze!

Het grootste voordeel van high ticket affiliate is dat je dus wel minder concurrentie moet verslaan omdat simpelweg veel mensen het niet aandurven om dit te gaan promoten, dus wel zeer interessant te noemen om hier mee aan de slag te gaan.

Ga je met low ticket affiliate marketing aan de slag? Dan krijg je vanzelf met de nodige concurrentie te maken.

Of beter gezegd: in sommige niches krijg je met heel veel concurrentie te maken. Dit komt puur doordat het makkelijker is om goedkope producten te promoten; de drempel om een dergelijk product te bestellen, is voor consumenten immers een stuk lager.

Persoonlijk vind ik het zelf altijd een leuke suggestie om bij het promoten van high ticket producten tussen de regels door ook low tickets producten te promoten.

Dan heb je twee vliegen in een klap, daarnaast moet je het uiteraard ook weer niet overdrijven, alhoewel overal uiteraard een doelgroep voor is, de ene persoon vind dit geweldig om op deze manier te promoten en de andere vind dit tien keer niets.

Zijn er nadelen te benoemen aan high ticket affiliate.

Ga je de meer dure producten promoten dan zal de consument die geïnteresseerd is in deze producten ook met een kritischere blik kijken naar jouw website.

Logisch is dit wel te noemen daar het gaat over bedragen van €500 oplopend tot €2000 of meer, afhankelijk van het product wat je promoot.

Zo is het een ‘nadeel’ dat jouw website echt voor 100% perfect moet zijn, alhoewel ik de mening toe bedaan ben dat perfect helaas niet bestaat want we zijn maar mensen en geen robots maar dat terzijde.

De snelheid van jouw website moet optimaal zijn, de uitstraling van jouw website moet aantrekkelijk zijn en ook op de content op jouw website moet nagenoeg perfect zijn.

Heb je een product omschrijving op jouw website staan waarin één spellingsfout staat? Dan is de kans aanwezig dat die consument die daar zeer veel waarde aan hecht jouw website direct weg klikt.

Denk je bij jezelf bekijk het maar en let je daar dus niet op, dan loop je waarschijnlijk orders dus commissie mis en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Aantrekkingskracht voor veel bezoekers te regenereren.

Als jij persoonlijk zelf een product zou aanschaffen wat behoorlijk wat geld kost denk jij ongetwijfeld daar ook wat langere tijd over na en ga je niet over een nacht met ijs.

Voordat je het knoopje doorhakt en de definitieve beslissing neemt zit daar wel een aardig tijdje tussen.

Dit betekent dat de doorlooptijd voor een uiteindelijke order vrij lang is. Tegelijkertijd betekent dit ook dat je de nodige bezoekers nodig hebt en dat deze bezoeker meerdere malen op jouw website terecht komt om zich nog eens extra te verdiepen in het product wat jij promoot.

Je vraagt je misschien af wat dit nu voor jouw als promotor betekend in affiliate land?

Eigenlijk zijn dat twee belangrijke aspecten namelijk dat je dus veel bezoekers moet zien te regenereren op jouw site en daarnaast heel veel geduld te hebben, maar als je deze site al wat vaker bezocht hebt kom je dat bij de artikelen van affiliate marketing voortdurend tegen.

Zorg er in ieder geval voor dat je jouw hoofd koel houdt bij deze vorm van high ticket affilate én dat je jouw website blijft optimaliseren. Een goede ranking binnen Google is namelijk essentieel.

Toepassingen van high ticket affiliate marketing, hoe dan?

Als je met dit online verdienmodel wilt starten, is het advies om eerst jouw interesses op een rijtje te zetten.

Op basis van jouw interesses kun je vervolgens interessante producten selecteren. Wij raden je aan om niet lukraak allerlei producten te promoten, maar juist de producten te promoten die jijzelf ook zou kopen en waar jij zelf ook enthousiast van word.

Vervolgens is het zaak om op zoek te gaan naar een goede leverancier/fabrikant.

Bij high ticket affiliate marketing is het veelal ‘normaal’ dat jij de enige promotor van een bepaald product bent. Dit betekent dat je een hechte samenwerking met een leverancier/fabrikant aan moet gaan.

Tegelijkertijd betekent dit ook dat de leverancier/fabrikant volledig op jou moet kunnen vertrouwen. Je moet dan ook min of meer de leverancier/fabrikant overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor het promoten van de producten.

De afspraken met deze leverancier/fabrikant zou dan op papier moeten worden gezet getekend en wel , zodat bij een eventueel conflict dit aantoonbaar is welke afspraken er zijn gemaakt in deze situatie en jij je kunt beroepen op je rechten.

Tot Slot.

Zorg er verder voor dat jouw high ticket affiliate website echt voor 100% perfect is. De website moet direct vertrouwen uitstralen, moet er perfect uitzien en moet ook nog eens perfect werken.

Ook moet je veel tijd en aandacht besteden aan de content; niet alleen voor de bezoekers op jouw website , maar ook voor Google.

Vervolgens is het een kwestie van voortdurend optimaliseren.

En blijven schrijven, schrijven en nog een schrijven over content die er toe doet voor jouw doelgroep en dus ook voor jouw website.

Bewaar dus je geduld en doe er alles aan om de bezoeker te overtuigen.

Als je dat voor elkaar weet te krijgen, kun je een leuke commissie op je rekening bijschrijven.

De uiteindelijke commissie kan hierdoor hoog oplopen; good luck met high ticket affiliate marketing! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *