G-RMTF08QYP6

SEO tools en welke zijn Gratis!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

SEO tools en welke zijn Gratis!

Beter gevonden worden in google, en met een druk op de knop bovenaan ranken dat is natuurlijk de droom van iedere website eigenaar.

Search Engine Optimization (SEO) is het magische woord om hiermee hoge ogen te gooien.

Uiteraard kun je natuurlijk zoals met alles daar weer een expertise op in kopen, maar niet iedereen heeft hier zin in of ruimte voor in zijn of haar budget.

Er zijn ook mensen die het gewoon leuk vinden om dit allemaal zelf te doen en dan is het gewoon prettig om je te gaan bedenken wat voor tools er dan allemaal te krijgen zijn die jouw gaan helpen bij de betere vindbaarheid van jouw website in die brei van informatie.

In dit artikel wil ik dan ook bespreken wat voor gratis alternatieven er allemaal te vinden zijn voor die optimalisatie van jouw website.

Vandaag licht ik er een aantal toe

SEO tools die gratis zijn:

1-Google: Mobile friendly test.

Wist je dat Google de voorkeur geeft aan websites die goed te lezen en gebruiken zijn op een mobiele telefoon!

Zoekopdrachten word voor 75% op mobiele telefoons gedaan, bizar eigenlijk als je bedenkt in wat voor kort tijdsbestek de smart mobiele telefoon in opmars zijn gekomen tegenover de computer.

Wil je zeker weten dat jouw website hieraan voldoet? Test je website dan met de mobile friendly test van Google.

Deze tool geeft inzicht in de gebruiksvriendelijkheid van jouw website op mobiele apparaten én vertelt je wat je kunt aanpassen om beter te scoren.

2- Similar Page Checker

Het kan dat de tekst op jouw pagina veel lijkt op pagina’s op andere websites of op andere pagina’s binnen jouw eigen website.

Google ziet dit als ‘duplicate content’ en zal je pagina hierdoor minder hoog ranken. 

Tekst is dus wel een zeer belangrijke factor voor SEO op jouw website, echter zijn er natuurlijk ook ontzettend veel mensen die diezelfde vijver vissen en laten we wel wezen het is dan niet bepaald eenvoudig om iets te gaan vertellen in een andere bewoording waar uiteindelijk dan wel hetzelfde mee bedoeld word.

Om te kunnen verifiëren in de Similar Page Checker kun je twee links invoeren.

Hoeveel procent jouw pagina overeenkomt met een vergelijkbare pagina dat geeft de tool dan precies aan.

3. Yoast SEO

Heb jij een website opgemaakt in WordPress?

Dan is de Yoast SEO plugin een grote aanrader.

Dit is een eenvoudige tool, die je ook kunt gebruiken als je niet veel technische kennis hebt.

De tool helpt je onder andere om je teksten SEO-proof te schrijven, de paginatitel en meta-descriptions van je pagina’s in te stellen, een XML-sitemap te maken en nog veel meer.

4. SEOPTIMER

Deze tool analyseert de on-page aspecten van jouw website, zoals de sitemap, meta-discriptions, alt-tags, paginatitels, headers, linksen nog veel meer.

SEOPTIMER is vergelijkbaar met YOAST, maar ook bruikbaar voor andere content management systemen dan WordPress. 

5. Nibbler

Naast de on-page aspecten zijn ook externe aspecten van belangrijke factor zijn voor de positie van jouw website.

 Nibbler geeft vooral inzicht in deze off-page aspecten, door een rapportcijfer te geven met cijfers van 1 tot en met 10 voor onderdelen als social media, externe links naar je pagina, de gebruiksvriendelijkheid van je website en nog veel meer.

Uiteraard zijn er nog veel meer van dit soort gratis SEO tools en er zijn ook nog genoeg betaalde versies.

Om tot goede strategieën te komen en jouw website in die score balk van google te krijgen kun jij het verschil maken door dus van meerdere tools gebruik te maken of gewoon eens verschillende tools gewoon uitproberen, en waarom ook niet als ze voor de rest toch gratis zijn.

Als u nog commentaar wilt achterlaten naar aanleiding van dit artikel dan kunt u onderaan de pagina een reactie achterlaten.

Zoekmachine Optimalisatie

Nog meer Waardevolle SEO tips  en tricks 

voor jouw website.

Ga naar de cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *