G-RMTF08QYP6

Broodkruimelpad?{Breadcrumbs} Wat is dat?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Broodkruimelpad?{Breadcrumbs} Wat is dat?

Een broodkruimelpad of ook wel breadcrumbs genoemd is een pad van interne links die je terug naar de homepagina en de vorige pagina’s kunnen brengen.

Het toont de logische opbouw van je website aan en en helpt je met navigeren.

Deze kruimels helpen je uiteindelijk ook met SEO om je pagina’s meer waarde te geven. Zie hier een voorbeeld:

Kennisbank.
Gemiddelde leestijd: 4 minuten Home » Kennisbank.

Je kunt in het voorbeeld zien dat je via home naar kennisbank gaat. Door op de kennisbank logo te drukken, kom je op het artikel van de kennisbank uit.

Uitkomend op dit artikel kun je in een logische volgorde de inhoud zien die op een hiërarchische manier is georganiseerd. 

Je kunt een broodkruimelpad meestal vinden op websites met een grote hoeveelheid inhoud 

Je ziet ze ook in webapplicaties die meer dan één stap hebben, waar ze op dezelfde manier werken als een voortgangsbalk. In hun eenvoudigste vorm zijn breadcrumbs horizontaal geplaatste tekstlinks gescheiden door het ‘groter dan’ symbool (>).

Wanneer gebruik je een broodkruimelpad?

Gebruik breadcrumb-navigatie voor grote websites en websites met hiërarchisch gerangschikte pagina’s.

Een uitstekend scenario zijn webshops waarin een groot aanbod aan producten is gegroepeerd in logische categorieën. Een ander voorbeeld is een kennisbank zoals ik die hier gebruik en waar dit artikel ook onderdeel van is.

Gebruik geen kruimelpad voor websites met één niveau die geen logische hiërarchie of groepering hebben.

Een goede manier om te bepalen of een website baat zou hebben bij broodkruimelnavigatie, is door een sitemap of een diagram te maken dat de navigatiearchitectuur van de website weergeeft, en vervolgens te analyseren of broodkruimels het vermogen van de gebruiker om binnen en tussen categorieën te navigeren zouden verbeteren.

Broodkruimelnavigatie moet worden beschouwd als een extra functie en mag de effectieve primaire navigatiemenu’s niet vervangen.

Het is een secundair navigatieschema waarmee gebruikers kunnen vaststellen waar ze zijn en een alternatieve manier om door uw website te navigeren.

Gebruik van een broodkruimelpad en het Voordeel!

  • Handig voor gebruikers

Broodkruimels worden vooral gebruikt om gebruikers een tweede manier te bieden om op een website te navigeren. Door een kruimelpad te implementeren voor alle pagina’s op een grotere website met meerdere niveaus, kunnen gebruikers gemakkelijker terug naar categorieën op een hoger niveau navigeren.

  • Verlaagt bouncepercentages

Kruimelpaden kunnen een geweldige manier zijn om nieuwe bezoekers te verleiden de rest van een website ook te bekijken nadat ze een bestemmingspagina hebben bekeken. Stel dat een gebruiker op een pagina terechtkomt via Google, dan kan het zien van een broodkruimelspoor die gebruiker verleiden om naar pagina’s op een hoger niveau te klikken om gerelateerde onderwerpen te bekijken. Dit verlaagt over het algemeen het bouncepercentage van je website.

Word ook affiliate partner van bol.com.

  • Kost bijna geen ruimte

Het zijn eigenlijk maar een aantal woordjes naast elkaar en het neemt weinig ruimte in beslag. Ze zorgen ook niet voor overbelasting van de inhoud en de voordelen helpen je meer dan het kwaad zou kunnen.

  • Je helpt google hun zoekresultaten te verbeteren

Google toont in haar zoekresultaten ook de hiërarchie van de website. Je helpt Google dus op weg om deze breadcrumbs in je pagina te verwerken.

  • Vermindert klikken om terug te keren naar pagina’s op een hoger niveau

In plaats van de ’terug’ knop van de browser of de normale navigatie van de website te gebruiken om terug te keren naar een pagina op een hoger niveau kun je nu sneller navigeren in sommige gevallen.

Een kruimelpad is maar een klein onderdeel van je SEO-strategie.

En SEO kun je zo uitgebreid maken als je maar wilt. Kom je er niet uit of heb je hier nog hulp bij nodig? 

Zoekmachine Optimalisatie

Meer hulp nodig bij dit onderdeel!

Wij helpen u graag verder.

Ja, Ik wil van deze informatie gebruik maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *