G-RMTF08QYP6

Domeinnaam Keuze en de Aandachtspunten!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Domeinnaam Keuze en de Aandachtspunten!

Het is altijd een spannend idee om jouw eigen website op te gaan zetten en het eerste aandachtspunt is natuurlijk om voor deze website een leuke of originele naam te gaan bedenken.

Maar wat is nu eigenlijk een juiste keuze wat betreft de naam?

Een juiste domeinnaam is erg belangrijk; het is een stukje uitstraling van je bedrijf en geeft ook aan de bezoekers aan waar je website over gaat en wat ze op je website kunnen vinden.

In dit artikel zal ik je een aantal belangrijke tools geven zodat je een juiste keuze kunt maken en jouw domeinnaam kunt registreren.

Wat is de juiste keuze voor een domeinnaam?

Er zijn niet echt ‘regels’ opgesteld van wat nu eigenlijk een goede domein is; er is geen universele code.

Ervaring hierin als het neer komt op de juiste domeinnamen kiezen en dat je weet waar je dus op moet letten dat komt met de tijd dat je jezelf er steeds meer mee kunt vereenzelvigen eenvoudigweg door het gewoon steeds meer te bedenken en dus te doen.

Hieronder dan ook een aantal aandachtspunten voor de juiste keuze!

  • Kies een domeinnaam die aangeeft waar de website over gaat
  • Probeer een zo’n kort mogelijke domeinnaam te registeren. Hoe korter, hoe makkelijker het is om te onthouden
  • Gebruik nooit horizontale streepjes in je domeinnaam(-)
  • Registreer een .NL domeinnaam als je jezelf écht richt op Nederland publiek, en .COM als je ook buiten Nederland wilt scoren

Wanneer een .nl domeinnaam registreren?

Een website voor alleen Nederlands publiek bedoeld is? Dan moet je een .nl domein registreren.

Voor een bezoeker op jouw website is het dan helemaal klip en klaar dat jij een Nederlands bedrijf bent en dat je focus ook ligt in Nederland.

Een ander voordeel is dat het voor de zoekmachines ook beter is om een .nl domein te hebben.

Waarom is dat zo zal je jezelf dat dan nu afvragen, nou het is zo dat als mensen zoeken op Nederlandse zoektermen , dan zullen Nederlandse sites vaak bovenaan in de zoekresultaten verschijnen.

Wanneer een .com domeinnaam registreren?

Wanneer een website internationaal is of daar op gericht en gaat de tekst op je website meerdere talen bevatten zoals Engels , Duits of Spaans etc .

Dan is het aan te raden domein .com domein te registreren.

Dit is wel zo handig en duidelijker voor de bezoeker .

Deze bezoeker weet of herkent dan dat deze website internationaal georiënteerd is.

Bovendien zullen die mensen uit verschillende landen jouw website makkelijker kunnen vinden in de zoekmachines.

Allebei dus .nl als .com registreren.

Als je er zeker van wilt zijn dat niemand met jouw handelsnaam aan de gang gaat dan kun je zowel voor .nl als .com extensie registratie gaan.

Handig is dan wel dat je actief bent met een domeinnaam. als je bv de .nl domeinnaam gebruikt kun je hem beter door laten verwijzen naar de .com domeinnaam. {backlinks}

Als er per ongeluk door zoekende mensen op de .com domeinnaam in de browser is getypt, dan verwijst deze automatisch door naar de .nl domeinnaam.

Je bent geen robot maar mens.

Wat veel mensen gaan doen als ze een domeinnaam gaan kiezen, is te gaan zoeken in google zoekwoord planner.

In de Zoekwoord Planner vind je namelijk precies hoeveel mensen er maandelijks naar een bepaald zoekwoord in Google zoeken.

Zo kun je dus zien of een zoekwoord populair is onder al dat zoekende publiek.

Het is natuurlijk prima om hier rekening mee te houden, maar staar je er niet blind op. Het gaat er om dat de domeinnaam bij je past en aangeeft waar de website over gaat.

Neem nu even mijn eigen website geldacceleratie.nl, niemand zal aansluitend deze woorden in de google balk typen.

Toch heb ik er voor gekozen om deze naam te voeren omdat dit als een van de eerste namen was die in mijn gedachten kwam.

Accelereren is een ander woord voor versnellen en in principe gaat hier ook de website over, aan de andere kant vind ik het gewoon een leuke woordspeling.

Ik heb de domein direct geregistreerd, zonder daar maar één seconde over na te denken. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van.

Denk dus niet te lang na. Je zult zien dat een goede domeinnaam soms in één keer in je op kan komen.

Info die er toe doet.

Om nog buitenom het bovengenoemde artikel, wil ik met dit kopje eigenlijk alleen maar nog eens benadrukken dat relevante informatie op jouw geplaatste website van essentieel belang is.

Je zult zien dat wanneer je een website hebt, met veel relevante informatie, je dan automatisch goed gaat scoren in Google en je website iedere maand zal groeien.

Bloggen over deze relevante informatie is dan ook van essentieel belang om jouw website tot een persoonlijk succes te maken.

Geld verdienen op het internet. Check hier waardevolle tips en technieken in de affiliate marketing cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *