G-RMTF08QYP6

Geld en Passie.

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Geld en Passie.

Wat is passie eigenlijk? Passie is een zeer persoonlijke levenservaring, een ander woord ervoor is hartstocht hebben.

Een gepassioneerd leven is een leven dat verbonden is met een bestemming. We vinden het allemaal prettig om het gevoel te hebben dat ons leven een doel heeft.

We willen allemaal een passie hebben voor wat we doen, opgetogen zijn over hoe we onze dagen doorbrengen, van ons leven houden en voelen dat we een waardevolle bijdrage leveren.

Als je namelijk gaat doen waar je van houdt, waar je heel gepassioneerd over bent, gaat je leven onvermijdelijk een richting uit die jij je zelfs niet kan voorstellen.

Vaak raken we echter verstrikt in ons eigen denken en de vraagstelling hoe kan ik aan geld komen? Hoe vind ik de tijd ervoor? Hoe leer ik dit of dat?

Ben ik wel geschikt voor dit soort werk et cetera, dit valt of staat met zelfvertrouwen.

Vreugde in je leven.

Doel van het leven is om te genieten, om vreugde te beleven. Als je geen vreugde beleeft, sta je buiten je zelf en je passies.

Je mist je doel. Ook is het belangrijk om duidelijk te krijgen wie jij bent en wat voor JOU belangrijk is.

Helderheid leidt tot meer inzicht in jezelf , de kracht om te zijn wie je bent , en kracht vanuit jezelf is de basis van succes, voldoening en geluk in het leven.

De belangrijkste reden dat mensen niet krijgen wat ze willen is omdat ze niet weten wat ze willen en waar ze voor moeten gaan en staan.

Zonder duidelijke richting ben je verlamd of blijf je in cirkeltjes ronddraaien en zult je ook nooit datgene bereiken wat jij altijd gewild hebt en voor ogen had.

Wat is jouw Hartstocht?

Schrijf nu gewoon jouw passies eens op!

Je kunt bijvoorbeeld het verlangen hebben om een wereldberoemde gamer te worden. Vanuit je huidige levenssituatie lijkt dat misschien volkomen onrealistisch.

Ik kan je nu horen denken: ‘Maar ik heb geen enkel idee hoe ik een wereldberoemde gamer kan worden.’ Vertrouw mij en geloof in jezelf . Het doet er verder niet toe. Schrijf het op.

Wat is nu ook alweer een gamer: De laatste jaren wordt het spelen van games steeds meer gezien als een echte sport.

Geld verdienen met Gamen lijkt voor veel mensen het ideale leven.  Geld verdienen met games kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld: professioneel gamen, games ontwerpen, een YouTube kanaal starten of games gaan promoten.

De mogelijkheden zijn tegenwoordig in dit internet tijdperk eindeloos.

Wees niet bang om in het groot te denken. Als je eenmaal je passie op papier hebt genoteerd is aandacht de volgende stap.

Als je denkt dat het je passie is om rijk te worden en je geen enkele andere aanwijzing  hebt hoe je je aandacht kunt richten op geld verdienen en rijkdom creëren, speelt je geest spelletjes met jou.

Je geest vertelt je dat je hartenwens eigenlijk de wens is om vrij te zijn van alle betalingen , vrij te zijn van verantwoordelijkheden en onaangename zaken.

Zulke gedachtenspelletjes leiden nooit tot vervulling. Passies ontstaan vanuit het hart.

Wanneer je ergens echt gepassioneerd over bent, hoef je niet zo veel moeite te doen om er je aandacht er op te richten. Wanneer er dan moeilijke opgaven ontstaan, kunnen deze je niet afschrikken. Ze kunnen je een tijdje vertragen, maar ze kunnen je niet stoppen.

Laten we even hebben over een idee om op ‘zeker te spelen’. Heb je ooit gemerkt dat mensen die op zeker spelen helemaal niet zo enthousiast, energiek, vol passie of vuur over hun leven zijn als je vrienden die op het scherpst van de snede leven en helemaal voor hun dromen gaan?

Veilig maar niet Uitdagend.

Denk eens aan iemand die altijd voor de veilige weg kiest, die nooit iets aan durft, die alleen maar de bergen ziet, maar nooit denkt in oplossingen.

Als zulke mensen een baan zoeken, kiezen ze liever voor het lagere salaris met een ziektekostenverzekering, de pensioenvoordelen en een doorbetaalde vakantie dan bij een gevestigd bedrijf en dat ze het risico nemen om bij een startend bedrijf te gaan werken dat misschien meer betaalt, en aandelenopties biedt, wat risicovoller is maar wel meer uitdagend.

Deze mensen lopen niet graag langs het randje van de afgrond. En is dat het soort mensen waarop jij wilt lijken of je aan wilt spiegelen.?

Hoe zou het voelen om iemand te zijn die alles doet wat nodig is om volgens zijn dromen te leven om zijn diepste hartenwens te volgen, ik neem aan dat daar ook de voorkeur naar toe gaat en niet naar een saai en suf leventje.

ik wil je graag wijzen op het belang van denken over je ideale leven, niet over je mogelijke leven wat nu aan het lijden bent.

Voorbeelden van passies:

Lampje dat gaat branden.

De hersenen houden niet per se van nieuwe ideeën, vooral niet als deze in strijd zijn met andere opvattingen die je in het verleden hebt gehad.

Als je dus jarenlang je geringe zelfvertrouwen blijft voeden en plotseling besluit het idee te introduceren dat je echt een geweldig iemand bent, moeten twee neurale circuits met elkaar de strijd aangaan; het oude geheugen en het nieuwe idee.

Als je dus probeert om te veel ideeën, wensen of doelen tegelijk vast te houden, zeggen de hersenen: ” dit is te veel, we kunnen ons slechts op zo veel prikkels focussen.’ Dus kijk echt naar welke passies voor jou hartstochtelijk belangrijk zijn.

Hoe meer duidelijkheid je krijgt over wat je echt graag doet en verlangt, hoe sterker je beste intentie wordt, en dit helpt de rest van je hersenen om op een georganiseerde wijze te reageren. Wonderen gebeuren wanneer je duidelijkheid hebt.

Je zou bijvoorbeeld eens het boek moeten lezen of de film kijken van the secret { Het geheim bestaat uit een centrale natuurwet zoals Byrne het noemt. Volgens haar zijn gedachten de primaire oorzaak van alles. “Al het andere wat je in deze wereld ziet en ervaart, inclusief je gevoelens, is gevolg. De oorzaak ligt altijd bij je gedachten.” . Je gedachten creëren dus alles. Omdat je als mens je eigen gedachten kan creëren kan je ook de wereld om je heen op deze manier creëren. Zonder enige beperking.}

Leven moet vooral leuk zijn.

Passies even kwijt? gebleken is dat mensen die actief zelf de regie in handen nemen om hun baan aan te laten sluiten op hun eigen talenten, interesses en vaardigheden gelukkiger zijn dan collega’s die dit niet doen.

De mate waarin een baan aansluit op op je wensen verlangens en behoeften is bepalend voor het werken vanuit passie en energie.

Laten we vooral niet vergeten dat de tijd die wij hier op deze aardbol vertoeven vooral moet draaien om de passie en het plezier daaraan die het leven de moeite maakt om voor te leven.

Vertrouw jezelf.

Zelfvertrouwen is het gevoel van eigenwaarde .

Letterlijk betekent het het vertrouwen van een persoon in zichzelf in dat wat hij of zij kan of hoe diegene is.

Het zegt veel over iemands functioneren. Iemand die weinig zelfvertrouwen heeft staat minder zeker in het leven en heeft doorgaans moeite zichzelf binnen groepen mensen te presenteren.

Voor het goed functioneren van iemand is een positief zelfbeeld en daarmee gepaard gaand veel zelfvertrouwen erg belangrijk.

Een te laag zelfvertrouwen kan ertoe leiden dat iemand zich niet goed kan ontplooien.

Aan de andere kant kan een te hoog zelfvertrouwen ervoor zorgen dat diegene in situaties terechtkomt die hij of zij eigenlijk niet aankan.

Uiteindelijk kunnen problemen met betrekking tot het zelfvertrouwen tot een psychische aandoening leiden.

Vertrouw dus vooral op je eigen mogelijkheden en vertrouw op jezelf met passie van daaruit gaan we aan de slag met ons zelf. Laten we er met hartstocht voor gaan.

Tot Slot:

believe

MIS JE ZELFVERTROUWEN?

Dan is hier de Oplossing.

Voor meer informatie ga naar de cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *