G-RMTF08QYP6

SEO? Wat is dat?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

SEO? Wat is dat?

Veel bezoekers!  en hoe je deze bezoekers aan kunt trekken? , op jouw website!

Bedrijven kiezen voor een combinatie van adverteren en SEO.

In dit artikel willen wij je graag kennis laten maken met SEO.

Met SEO kun je heel veel website bezoekers aan gaan trekken, en dat is natuurlijk voor veel ondernemers belangrijk.

Wat je met SEO kunt bereiken en waarom je eigenlijk per direct met SEO zou moeten starten.

Na het lezen van dit artikel kun je bovendien direct aan de slag, aangezien wij je met een specifieke cursus kennis laten maken!

SEO naam uitleg.

Als we de term SEO uit willen leggen, moeten we eerst kijken naar de afkorting.

De afkorting SEO staat namelijk voor Search Engine Optimization; vrij vertaald in het Nederlands betekent dit zoekmachineoptimalisatie.

Dit geeft eigenlijk direct weer waar het bij SEO omdraait: het optimaliseren van jouw website of webshop.

Het doel daarvan is uiteindelijk om hoge ranking binnen Google te behalen, zodat je meer bezoekers weet te trekken.

Een hogere ranking binnen Google gaat namelijk altijd gepaard met meer bezoekers.

Logisch als je te vinden bent op een woord dat men zoekt en jij met je website als eerste boven aan de google balk staat!

SEO en de verschillende segmenten.

Het doel van SEO is dus om jouw website op meerdere punten te verbeteren.

Juist door jouw website op meerdere punten te verbeteren, gaat Google meer waarde aan jouw website hechten. Des te meer waarde jouw website toegespitst krijgt, des te betere ranking je in Google gaat krijgen.

Dat zorgt op den duur voor meer website bezoekers!

Als je met SEO aan de slag wilt gaan, moet je de pijlen eigenlijk op drie verschillende punten richten:

  • Technische SEO; de website moet een perfecte technische basis hebben, waardoor de website bijvoorbeeld super snel is.
  • Perfecte content; de website moet over de perfecte content beschikken. Bovendien moeten alle titels en bijvoorbeeld de meta description geperfectioneerd/geoptimaliseerd zijn.
  • Linkbuilding; des te meer websites naar jouw website linken, des te meer waarde jouw website van Google toegespitst krijgt.

Deze drie onderdelen vormen eigenlijk de bouwstenen van SEO. Binnen deze drie onderdelen spelen echter heel veel factoren een belangrijke rol; zo kan er ook onderscheid gemaakt worden tussen On Page SEO en Off Page SEO.

Belangrijk is in ieder geval dat je weet dat SEO een doorlopend proces is.

Je moet constant jouw website optimaliseren, je moet ook voor de best mogelijke content zorgen en je moet zoveel mogelijk naar perfectie streven.

Alleen als je zoveel mogelijk weet te streven naar de beste versie van jouw zelf , kun je de zo best mogelijke website gaan creëren.

Dat is uiteindelijk de website met de meest unieke content, met de meeste waardevolle links en met een kwalitatieve goede techniek.

Over de unieke content wil ik persoonlijk wel nog kwijt dat er binnen de niche waar jij je in begeeft, hoogstwaarschijnlijk al veel concurrentie zich ook begeeft in diezelfde niche.

Om dan uniek te kunnen blijven zal je bij de uitleg in het artikel op je eigen ludieke wijze een stukje van jezelf er in moeten blijven leggen.

Dit valt niet altijd mee omdat nu eenmaal het wiel al is uitgevonden en jijzelf daar toch iets van persoonlijks moet bijvoegen om het weer opnieuw uniek te maken!

SEO is voor iedere website belangrijk!

Als je zowel de bezoekersaantallen als jouw omzet op wilt krikken, kun je niet om SEO heen.

Met SEO ben je namelijk in staat om meer bezoekers te trekken én om meer omzet met jouw website te draaien.

Daarmee hebben we eigenlijk direct het eerste voordeel van SEO te pakken. Als je op een succesvolle manier met SEO aan de slag gaat, is dit iets wat je echt merkt aan de resultaten die je met jouw website weet te behalen.

Voldoende reden dus om direct met SEO aan de slag te gaan.

Daarnaast is het ook een feit dat jouw concurrenten zich óók met SEO bezig houden.

Indien jij op dit moment nog niks aan SEO doet, heb je dus een achterstand op jouw concurrentie.

Om die achterstand in te kunnen halen, raad ik je aan om zo snel mogelijk met SEO aan de slag te gaan.

Dat is eigenlijk de enige mogelijkheid waarop je jouw concurrentie bij kunt streven én kunt verslaan.

Ook is het een absoluut voordeel dat SEO een duurzame investering is.

Je merkt niet alleen op korte termijn de gevolgen, maar ook zeker op de lange termijn. Juist door op de langere termijn met SEO bezig te zijn, kun je de best mogelijke resultaten gaan behalen.

Onder aan de streep is het dus belangrijk om jouw pijlen continu op de lange termijn gericht te houden.

Ondertussen kun je ook nog een flinke groei met jouw website door gaan maken. Als je eenmaal hoge rankings in Google hebt, kun je namelijk echt gaan scoren.

Vanaf dat moment kun je veel geld verdienen en kun je dus de gewenste groei door gaan maken.

Deze groei begint dus eigenlijk bij jouw keuze om met Search Engine Optimalisatie aan de slag te gaan!

Graag willen we nog enkele andere voordelen van SEO aanstippen:

  • Je kunt de geboekte resultaten heel goed meten. Hierdoor kun je ook met bijvoorbeeld A/B testen aan de slag gaan, waardoor je sneller de gewenste doelen weet te behalen.
  • Je kunt SEO ook combineren met andere marketingmiddelen. Sterker nog; met SEO weet je juist jouw andere marketingmiddelen te versterken c.q. aan te vullen.
  • Bij SEO betaal je geen bedrag per klik; dit is wel het geval bij bijvoorbeeld adverteren. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je jouw kosten dus prima binnen de perken kunt houden.

Al met al brengt SEO dus de nodige voordelen met zich mee. Om van deze voordelen te kunnen genieten, is het wel zaak om een flink budget vrij te gaan maken.

Je kunt zelf veel uren in SEO gaan steken, maar je kunt er ook voor kiezen om hier een speciaal bureau voor in te huren. Ongeacht waar je voor kiest, weet je dat je met de nodige kosten te maken gaat krijgen.

Deze kosten zijn echter dubbel en dwars de moeite waard, aangezien dit je alleen maar meer geld op gaat leveren!

Goede SEO score behalen, maar hoe?

Spreken bovengenoemde voordelen jou ook wel aan? Wil jij zelf ook graag de volgende stappen met jouw website of webshop gaan zetten?

Dan is het aan te raden om jouw pijlen te richten op de drie pijlers van SEO; het technische gedeelte, de content op jouw website en de linkbuilding.

Als je een goede SEO score wilt behalen, is het aan te raden om hier een ervaren partij voor in te schakelen. Wil je dat liever niet?

Dan is het aan te raden om een gecertificeerde goede cursus te gaan volgen.

Voor het toepassen van SEO heb je echt de nodige kennis nodig; deze kennis kun je met een dergelijke cursus prima op gaan doen.

Hierbij is het sowieso van belang om jouw pijlen op de lange termijn te richten. Op korte termijn kun je kleien resultaten gaan boeken met SEO, maar de belangrijkste resultaten zijn met name op de lange termijn zichtbaar.

Stel daarom ook concrete doelen voor de lange termijn, maak een budgettering voor jezelf en durf te investeren. Alleen door te durven investeren, kun je een voorsprong op jouw concurrentie in gaan nemen. Dat is uiteindelijk waar SEO om draait!

Bovendien moet je goed rekening met verschillende factoren houden.

Bij SEO draait het niet alleen om de content of alleen om de linkbuilding.

Als je écht met jouw website wilt scoren, moet het totaalplaatje kloppen. Dit betekent dat je veel tijd en aandacht aan jouw content moet besteden, maar ook veel tijd en aandacht aan de linkbuilding.

Mocht je voor één van de SEO onderdelen te weinig kennis hebben, kun je hier uiteraard een gespecialiseerde partij voor inschakelen.

Wat valt er verder nog te vertellen, het advies is om vooral te blijven geloven in jezelf en het product wat jij aanbied en blijf gemotiveerd.

Voordat je echt met jouw website gaat scoren, kunnen er enkele maanden over heen gaan. Na die maanden ga je pas de resultaten van alle inspanningen inzien; je moet dus moed houden en het nodige geduld opbrengen.

Eindelijk kun je dan op de lange termijn de vruchten gaan plukken van makkelijk geld verdienen.

Wil jij graag met zoekmachineoptimalisatie aan de slag gaan? En wil je dit volledig zelf gaan doen?

Dan is het aan te raden om een online cursus te gaan volgen. Of beter gezegd: dan is het aan te raden om de online cursus van Esmee Lifestyle te volgen.

Met deze cursus ben je in staat om van jouw website een bezoekersmagneet te gaan maken.

Je leert precies wat SEO inhoudt, hoe je SEO toe kunt passen en waar je rekening mee moet houden.

Het feit dat deze cursus door ervaren online marketeers ontwikkeld is, merk je aan alles terug. De cursus is super uitgebreid, is van een hoog niveau én is ook nog eens leuk om te volgen.

Als je succesvol met SEO aan de slag wilt gaan, is deze cursus van Esmee Lifestyle eigenlijk onmisbaar. Meld je direct aan en ga direct aan de slag met deze interessante én uitgebreide cursus!

Good luck en succes.

Rober.

SEO

 Meester in SEO worden.

THE SKY IS THE LIMIT.

Ga naar de cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *