G-RMTF08QYP6

You Tube en Geld verdienen.

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

You Tube en Geld verdienen.

Geld verdienen met YouTube. Je hoort het vaak tot regelmatig: ik wil YouTuber worden, ik wil vlogger of influencer worden.

Als we naar veel van onze succesvolle you tubers kijken, begrijp ik dat zelf volkomen.

YouTube is meer dan alleen een platform waar je video’s op kunt bekijken wat ik zelf ook regelmatig dus doe, vooral de muziek en de talloze andere filmpjes zijn favoriet bij mij.

Je kunt er ook geld mee verdienen! Sterker nog, er zijn serieuze YouTube miljonairs ontstaan.

Iedereen wil altijd maar zo succesvol zijn en zoveel geld verdienen. Maar waarom zou jij niet succesvol kunnen worden met YouTube?

In feite kan iedereen met YouTube beginnen, want waar een wil is, is uiteindelijk altijd een weg.

In dit artikel ga ik zoveel mogelijk uitleggen en vertellen hoe je geld kunt gaan verdienen met YouTube, waar je rekening mee moet houden én hoe ook jij van start kunt gaan!

1- Geld verdienen met YouTube.

De voor de hand liggende reden dat je geld wilt gaan verdienen met YouTube is simpelweg om makkelijk geld te verdienen.

Misschien denk je, nadat je alle succesvolle YouTubers gezien hebt, eenvoudig een leuk bedrag per maand te gaan verdienen, wat erg leuk zou zijn natuurlijk. Maar helaas, zo werkt het niet. Je moet er namelijk heel veel tijd en moeite insteken voordat het z’n vruchten gaat afwerpen.

Veel mensen onderschatten dit, en wie niet als dit zo ontzettend makkelijk lijkt.

Als je ziet dat YouTubers/influencers met ‘simpelweg’ hun leven te filmen duizenden euro’s verdienen, snap ik dat je denkt: dat kan ik ook wel.

Het belangrijkste hier is dus ook weer van dezelfde strekking zoals in mijn eerdere artikelen aangegeven om niet op te geven en altijd door te blijven gaan.

Je zult zien dat na een tijdje de inkomsten beginnen te komen en vanaf dat moment zal het ook steeds groter gaan worden.

Ook YouTube is op lange termijn gebaseerd net zoals affiliate marketing. Wat niet trouwens!

2-Maak jouw eigen YouTube.

Het eerste stapje wat je moet nemen is natuurlijk een YouTube kanaal aanmaken.

Dit neemt niet veel tijd in beslag en is eenvoudig te doen. Als je al een Google-account hebt, kun je dat account gebruiken om een YouTube kanaal te starten.

Ik zou persoonlijk zo kort en duidelijk mogelijke naam kiezen.

Dit is voor mensen makkelijk te onthouden en ze weten dan precies waar je kanaal over gaat. Als je al een onderneming hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor dezelfde naam als je onderneming.

Vul alle informatie zo goed en uitgebreid mogelijk in. Maak een link naar je website (als je die hebt) en maak een omschrijving van je kanaal.

3- Affiliate marketing Toepassen op YouTube.

Eén van de manieren om geld te verdienen via YouTube, is met behulp van affiliate marketing. Affiliate marketing is een zeer interessante manier om geld te verdienen met jouw website en met je YouTube kanaal. Lees meer over wat affiliate marketing nou eigenlijk is, en hoe je dit succesvol kunt inzetten. Klik hier voor de Affiliate Marketing Revolutie.

Zoals ik in een eerder geschreven artikel vertel, namelijk: Belangrijke voorbeelden voor een succesvolle afiliate website te beginnen deze kan je affiliate marketing ook toepassen op je YouTube kanaal!

Je kunt bijvoorbeeld een review-video maken van een bepaald product of bepaalde producten gaan vergelijken. In de beschrijving van je video zet je dan jouw affiliate link. Als iemand daar op klikt, en vervolgens het product koopt, krijg je daar een commissie over.

Veel grote YouTube kanalen doen dit al, en het is ook zeker een zeer interessante manier om geld te verdienen met YouTube.

Veel mensen zoeken tegenwoordig eerst naar een recensie over een product voordat ze het product daadwerkelijk gaan kopen.

Als ze dan bij jouw video terecht komen, en vervolgens het product via jouw affiliate link kopen, dan krijg jij daar een bepaald bedrag van!

 

 4-Jouw video’s zien? Hoe dan?

Je kunt wel telkens weer video’s uploaden op YouTube, maar als deze video’s (bijna) niet bekeken worden, dan heb je er natuurlijk niet veel aan.

Het is daarom van belang dat mensen ook daadwerkelijk je video’s zien!

Om het in het kort uit te leggen, zal ik even wat punten onder elkaar zetten. Hopelijk krijg je er dan een duidelijk beeld van.

 • Scoor op hoge zoektermen – zorg dat er genoeg zoekvolume naar het onderwerp is
 • Geef veel waardevolle informatie – geef veel waarde, dit zal gewaardeerd worden, en zal je ongetwijfeld terug gaan zien in de resultaten
 • Straal autoriteit uit – zorg voor goede kwaliteit, zo zal je professioneler over komen
 • Link altijd naar je website – zet de link van je website altijd in de beschrijving op de eerste regel. Dit maakt het eenvoudig voor mensen om op deze link te klikken en je website te bezoeken
 • Gebruik de juiste hashtags – net als bij SEO voor je website is het ook mogelijk om je video’s te optimaliseren voor YouTube.
 • Upload consistent nieuwe video’s – door regelmatig nieuwe video’s te uploaden zullen mensen gaan abonneren én het is goed voor het algoritme van YouTube.
 • YouTube video’s op je website zetten – je YouTube video’s zijn wellicht ook interessant voor de doelgroep van je website.

 

 5-Google Adsense en daarmee Geld verdienen?

Een goede en relatief makkelijke manier om geld te verdienen met YouTube, is door middel van Google AdSense advertenties op jouw video’s in te schakelen.

Google Adsense is het advertentiemiddel van Google.

Hiermee kun je geld verdienen met jouw website en met je YouTube kanaal.

Hoogstwaarschijnlijk heb je het zelf vaak genoeg meegemaakt: voordat je een video op YouTube kunt bekijken, speelt er eerst een advertentie af. Dat wordt een Google AdSense advertentie genoemd. Wanneer er iemand op de advertentie klikt, krijgt de eigenaar van de video een bepaald bedrag (dit is meestal rond de 0,50 cent per klik).

Als er 100 mensen klikken, heb je dus al 50 euro!

Als je een aantal video’s geüpload hebt op YouTube, zal je vanzelf een melding zien dat je advertenties voor jouw video’s kunt inschakelen.

Je kunt dan vervolgens bij je videobeheer bepalen voor welke video’s je advertenties wilt inschakelen. Als je voor een bepaalde video dus geen advertentie wilt laten zien, kun je daar gewoon voor kiezen

Slightly Smiling Face on Mozilla Firefox OS 2.5

6-De Deskundige op YouTube.

YouTube is er voor voor iedereen, wat betekend dat iedereen een YouTube kanaal kan aanmaken en er veel concurrentie zal zijn.

Je zult vast niet de enige zijn die een YouTube kanaal maakt in jouw ‘vakgebied’. Het is daarom, zoals met alles, belangrijk om je zelf te onderscheiden van de anderen.

Eén van de manieren is om ervoor te zorgen een autoriteit te worden op YouTube.

Specialiseer je in één gebied en probeer niet over zoveel mogelijk onderwerpen video’s te gaan maken.

Als mensen zien dat je veel weet over een bepaald onderwerp, is de kans relatief groot dat mensen weer bij je terug komen.

Daarom is het zo belangrijk om zoveel mogelijk waarde te geven waar de kijker echt iets aan heeft en door geholpen wordt. Maak niet zomaar video’s waar de kijker eigenlijk niks aan heeft.

Ik heb een aantal tips voor je om alen een autoriteit gezien te worden op YouTube:

 • Maak een echt merk van jouw YouTube kanaal, inclusief website en social media kanalen
 • Geef waardevolle informatie, zorg dat de kijker echt iets heeft aan je video, en hierdoor geholpen wordt
 • Maak video’s in goed kwaliteit
 • Kom zelf ook in beeld tijdens de video, blijf niet anoniem
 • Focus je op één gebied, waar je goed in bent

Zoals je bij affiliate marketing geduld nodig zult hebben, heb je dat ook nodig voor YouTube. Je zal niet vanaf het eerste moment geld gaan verdienen met YouTube.

Er zal een periode overheen gaan voordat mensen jouw video’s gaan bekijken. Wees geduldig en geef niet op! Blijf video’s uploaden en je zult zien dat je op den duur geld gaat verdienen met YouTube.

TOT SLOT: Van BEGIN naar EIND .

Heb je de skills om het consistent uploaden op YouTube vol te kunnen houden?

Dan zal je waarschijnlijk met de tijd hiervoor beloont gaan worden. Als je eenmaal een groot bereik hebt opgebouwd, je video’s worden goed bekeken, dan zullen bedrijven graag met je willen samenwerken.

Hier zal je goede beloningen voor krijgen. Dus naast de advertenties of affiliate marketing, kan je op langere termijn ook nog samenwerkingen met bedrijven meetellen. Dan zal het lekker gaan lopen.

Verdien jij al geld met YouTube? En gebruik je bovenstaande informatie? Of heb je nog vragen omtrent dit onderwerp dan kun je op de link hieronder info verkrijgen hoe jij met dit verdienmodel een cursus kan volgen om hier verder mee aan de slag te gaan.

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Tot laters Rober.

De SMMB Masterclass is een 6-weekse online cursus 

die jou exact leert hoe je jouw eigen Social Media Marketing kunt starten en vervolgens kunt schalen.

Voor meer informatie ga naar de cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *