G-RMTF08QYP6

Bloggen over Geld.

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Bloggen over Geld.

We leven tegenwoordig in een tijdperk waar ontzettend veel mogelijkheden liggen op het gebied van bloggen/ nieuws schrijven in een niche die jij leuk vind om online een vorm van passief inkomen te kunnen gaan verdienen.

Je moet natuurlijk wel de moed verzamelen om hiermee dan ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan, alleen maar een beetje van welles en nietes of kan ik dit wel of niet daar schiet je uiteindelijk niets mee op.

Dus gewoon jezelf bij de lurven pakken en er voor gaan, althans als je dit een leuke bezigheid denkt te vinden.

Hoe kun je geld verdienen met bloggen is een vraag die ik bijna dagelijks in één of andere variant krijg.

Tijd voor een overzicht: want hoe zit het nou eigenlijk?

Hoe kun je nu genoeg geld verdienen met bloggen? En… waarom denk ik dat jij er nog veel meer mee kunt verdienen? althans als je de skills hebt om er voor te gaan!

Geld verdienen met bloggen? Hoe dan?

De belangrijkste manieren waarop je geld kunt verdienen met bloggen:

1-voorzie je blog van advertenties.

2-koop producten in en verkoop die in een webshop.

3-laat je blogs sponsoren.

4-plaats affiliate links in je blog.

5-maak en verkoop je eigen producten.

Een stukje toelichting hier op!

1-Dit verdienmodel op advertenties is interessant als je blog minimaal een paar maanden bestaat, en je meer dan zo’n 1000 bezoekers per maand langs krijgt, kun je je aanmelden bij Google Adsense. Dan kun je advertenties op je blog zetten. Je krijgt vervolgens betaald per klik op zo’n advertentie.

 Het grote voordeel van dit verdienmodel is dat het makkelijk verdienen is, het enige dat je hoeft te doen is zoveel mogelijk mensen naar je blog krijgen. En dat wilde je waarschijnlijk toch al. Het nadeel van deze inkomstenbron is dat je echt heel veel bezoekers op je blog moet hebben om hier een goed inkomen uit te halen!

Met zo’n 100.000 pageviews per maand kan je zo een € 100 tot € 200 per maand mee verdienen.

 Je zult begrijpen dat je dat je echt miljoenen pageviews moet hebben om hier een succesvol businessmodel van te maken.

Het is leuk extra inkomen, misschien genoeg om je kosten te dekken, maar voor de meeste mensen die zich hier mee bezig houden geen echt salaris.

Koop en Verkoop.

2-Als webshopondernemer kun je ook behoorlijk goed verdienen. In dat geval verkoop je spullen die je hebt ingekocht. Meestal gaat deze ontwikkeling omgekeerd: je begint een webshop en daarna maak je er een blog bij om meer bezoekers op je site te krijgen.

Toch kun je als blogger wel gebruik maken van deze manier van geld verdienen. Je hebt het publiek per slot van rekening al.

Je kunt bijvoorbeeld nicheproducten verkopen die aansluiten op het onderwerp waarover jij blogt.

Sponsoren.

3- Sponsoring wil zeggen dat je een artikel op je blog publiceert in opdracht van een bedrijf. 

Er zijn verschillende varianten denkbaar:

  • Je schrijft zelf een artikel en noemt daarin het product. Een product review is daar een voorbeeld van.
  • Je ontvangt tekst van het bedrijf en plaatst dat onder de noemer “gastblog”.
  • Op verzoek van een bedrijf plaats je een link naar de site van dat bedrijf in een al eerder gepubliceerd artikel.

In overleg met de sponsor bepaal je de vergoeding die je hiervoor krijgt. Dit kan zowel een financiële vergoeding zijn, als een barterdeal.{Een barterdeal is simpelweg een ruildeal. Het betekent dat jij je goederen of diensten met iemand ruilt, zodat beiden partijen er voordeel uit halen. Er werd natuurlijk al eeuwen dingen geruild, maar in moderne vaktermen noemen we dit dus ‘barteren’.}

Om sponsors te vinden, kun je je bijvoorbeeld aanmelden bij Linkpizza.

Daar vind je wekelijks nieuwe opdrachten waarop je je kunt inschrijven.

Affiliate Links.

4- Een affiliate link is een link naar een product van iemand anders. Als iemand via jouw link dat product koopt, krijg je een commissie. Het gaat echt om verkopen hierbij, alleen doorklikken levert geen geld op.

Het grote voordeel hiervan is dat het percentage per verkocht product ook hoog kan liggen. Er zijn affiliate producten waarbij je een paar procent krijgt, maar er zijn ook producten waar je bijvoorbeeld € 30 tot zelfs wel € 500 per verkoop krijgt. Dan loopt het flink op.

Meld je aan bij  Tradetracker, Bol.com of paypro om de producten te vinden die het meest opleveren voor u.

Eigen producten verkopen.

De meest lucratieve manier van geld verdienen via je blog is (over het algemeen) het verkopen van je eigen producten.

Dat kunnen zowel fysieke producten zijn als digitale producten. In die laatste categorie kun je zo creatief in zijn als je wil.

Je kunt printables maken (pdf’s die mensen zelf kunnen printen), cursussen, e-books, trainingen, lespakketten.

Als jij het kunt bedenken, kun je het verkopen.

Daarnaast kun je natuurlijk ook allerhande fysieke producten verkopen zoals zelfgemaakte kleding, en allerhande andere crea Bea uitspattingen, je moet daar natuurlijk dan wel de skills voor hebben en er voor willen gaan.

Meerdere wegen.

Kortom zijn er dus genoeg manieren om te bloggen voor geld, naar ik hoop heb je in dit artikel in ieder geval gezien dat er meerder wegen naar Rome leiden en is het aan jezelf hoe jij hiermee aan de slag zou willen.

Je kunt meerdere manieren naast elkaar toepassen. Dat is zelfs heel verstandig: dan heb je meerdere inkomstenbronnen, en spreid je het risico een beetje.

Bloggers verdienen hun eerste geld meestal met sponsorblogs

En tot slot wat advertenties.

Op zich kan dat prima werken, maar niet op de lange termijn. De meeste bedrijven sponsoren een blog maar één keer. Of willen exclusiviteit. Er zijn maar weinig bloggers die langdurig genoeg geld verdienen met het schrijven van sponsorteksten.

Meestal lukt het wel een tijdje om er een maandinkomen mee te verdienen, maar alleen de echt grote bloggers kunnen daar na een paar jaar nog steeds prettig van leven.

Dus slapend rijk worden hiervan daar is toch iets andere positieve mindset voor nodig.

Out of te box denken.

Daarom moet je leren om altijd verder te denken, richting eigen of affiliate producten.

Ook bij affiliate producten moet je voldoende publiek hebben om hier een goed inkomen uit te halen.

Maar het voordeel is wel dat je uit een blog die je eenmaal geschreven hebt en van links voorzien hebt, jarenlang inkomen kunt halen.

Het enigste waar je toch echt wel rekening mee moet houden is het langere termijn denken, het is nu eenmaal zo dat het wel eventjes kan duren voordat je er überhaupt een inkomen mee kan verdienen.

Maar de aanhouder wint zullen we maar zeggen gecombineerd met de kracht van positief en gemotiveerd er in blijven staan is cruciaal bij het slagen van jouw missie.

Het leuke van blogs schrijven is natuurlijk ook de energie die je daar van krijgt en de combinatie met je huidige werkzaamheden die op mits verantwoorde manier goed te doen zijn samen.

Mogelijkheden zijn Legio.

Met eigen producten zijn de mogelijkheden ongelimiteerd, je kunt er zelf zoveel maken als jij wilt en je kunt zelf uiteraard de prijs bepalen.

Als je te weinig vraagt, moet je er heel veel verkopen om er genoeg mee te verdienen. En als je teveel vraagt, verkoop je het niet.

Maar daar kun je wel mee blijven spelen, en zo ontdekken wat er het beste werkt in jouw niche.

Ik wil Bloggen.

Wil jij nu graag nog meer tools in handen krijgen om het bloggen onder de knie te krijgen en alle ins en outs verder uit te diepen, dan is het handig om hierover nog eens een boek er over te lezen.

Bloggen is ontzettend leuk en met dit boek maak je meteen een vliegende start. Niets beter dan dat. 

blog stenen

Een compleet en concreet stappenplan.

Alle handvaten die je nodig hebt.

Voor meer informatie Ga naar hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *