G-RMTF08QYP6

Verdien Geld met je Zorgverzekering.

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Verdien Geld met je Zorgverzekering.

Hallootjes allemaal, vandaag een blog over onze verplichte verzekering op gezondheidsgebied en nee daar worden wij niet altijd vrolijk van, vandaar dat we dit artikel schrijven met de intentie te besparen op dit verplichte nummer wat verzekeren heet, daarom het volgende:

Wie het maximale vrijwillig eigen risico kiest bij zijn basiszorgverzekering verdient daar bijna gratis geld mee. In principe is dit ook een manier van makkelijk geld verdienen.

Dat vrijwillige eigen risico bedraagt maximaal 500 euro en komt bovenop het verplichte eigen risico van 385 euro. Maar van die 500 euro extra risico krijgt de verzekerde de helft direct terug via korting op zijn premie.

Dat betekent dat het vrijwillig eigen risico eigenlijk maar 250 euro bedraagt, dat is toch weer snel verdiend.

Immers, als een verzekerde een behandeling moet ondergaan, moet hij eerst het verplichte eigen risico van 385 euro aanspreken. Dat bedrag geldt voor alle verzekerden. Daarna wordt het vrijwillig eigen risico pas aangesproken.

Bespaar geld op Bewustwording.

Steeds meer verzekerden zijn zich bewust van dit voordeel dat aan de enen kant van het verhogen van het vrijwillige eigen risico aan de andere kant een forse besparing kan opleveren. Vele mensen kiezen dan ook voor het maximale eigen risico.

Je kunt het eigen risico van je zorgverzekering niet tussentijds aanpassen. Als je aan het eind van het jaar een zorgverzekering kiest, kies je meteen de hoogte van je eigen risico voor het hele jaar. Pas het jaar daarna kun je dit veranderen. 

Het is dus belangrijk dat je vooraf gaat bekijken en vergelijken wat voor jezelf de beste optie is, bijvoorbeeld bij pricewise kun je hier een prima vergelijking maken.

Besparing uit eigen zak.

Maar goed , terugkomend op dat eigen risico pakt die keuze bijna altijd gunstig uit. Slechts een op de tien verzekerden met een vrijwillig eigen risico moet dat eigen risico ook echt aanspreken.

De andere negen steken het financiële voordeel van de korting van 250 euro in hun zak omdat ze geen of heel weinig zorg gebruiken.

Verzekerden die géén vrijwillig eigen risico nemen, doen veel vaker een beroep op de zorg.

Logisch, onder hen zitten alle chronisch zieken en mensen die veel zorg behoeven. Voor die groep is een vrijwillig eigen risico zinloos. De helft van hen moet jaarlijks het verplicht eigen risico van 385 euro zelf betalen omdat ze zorg nodig hebben.

Geschiedenis van het Eigen Risico.

Het eigen risico zoals we het nu kennen bestaat sinds 2008. Voor die tijd had iedereen een no-claim. Met de no-claimregeling kon je een teruggave van maximaal 255 euro krijgen als je geen gebruik maakte van zorg.

Dit is in 2008 omgezet naar het eigen risico. Nu betaal je als je gebruik maakt van zorg in plaats van dat je geld terugkrijgt als je er geen gebruik van maakt. Toen het verplicht eigen risico in 2008 ingevoerd werd, was de hoogte 150 euro. Sindsdien is het gestegen naar 385 euro. 

Schrikbarend niet waar!

Op dit moment is er veel discussie in de politiek over het eigen risico. Sommige politieke partijen willen het eigen risico afschaffen. Dit kost de overheid echter miljarden euro’s. Het laatste woord is hier dus nog niet over gezegd.

Waarom een Eigen Risico?

Met het eigen risico betaal je het eerste deel van je zorgkosten zelf. Hiermee willen verzekeraars voorkomen dat de verzekeringspremie verder stijgt. Daarnaast wil de overheid dat iedereen zich bewust is van de zorgkosten die in Nederland worden gemaakt. Het betalen van het eigen risico zorgt hiervoor.

Eigen risico zou verboden moeten worden!

Het vrijwillig eigen risico  ondermijnt het zorgstelsel,  omdat de kortingen die daarop worden gegeven door andere verzekerden wordt betaald. “Misschien moeten we het vrijwillig eigen risico maar verbieden,  maar vanwege de solidariteit ben ik zelf de mening toegedaan geen voorstander daar van te zijn.

Het credo is dat we er wel met zijn allen moeten zijn om de zwakkeren onder ons ook de zorg gunnen die zij nodig hebben.

Wat als je iets overkomt ?

Als je zorgkosten hebt gemaakt die onder het verplicht eigen risico vallen, dan krijg je hiervan bericht van je zorgverzekeraar. Als je vooraf wilt weten of bepaalde kosten onder het verplicht eigen risico vallen, kun je dit aan je zorgverzekeraar of arts vragen.

  • Eerst verplicht eigen risico opmaken: 385 euro.
  • Als dat niet voldoende is: vrijwillig 500 euro.
  • Alles daarboven is verzekerd.

Geen Eigen Risico en Altijd Vergoed!

  • Bezoek huisarts.
  • Kinderen tot 18 jaar.
  • Wijkverpleging.
  • Verloskundige zorg en kraamzorg.
  • Zorg uit aanvullende zorgverzekering.
  • (bij sommige zorgverzekeraars) voorkeursgeneesmiddelen.

Tot Slot.

We zouden natuurlijk hier een mega artikel verder over kunnen schrijven maar de vraag is of je dan niet halverwege afhaakt, dus laten we dat nu maar niet doen.

Het advies in dit artikel is bedoeld om met een vergelijkingssite is te bekijken wat er voor jezelf nog aan eventuele besparingen te halen is op jouw zorgverzekering premie, want laten we wel wezen het is toch tegenwoordig niet meer echt normaal te noemen wat je aan deze verplichte verzekering kwijt bent aan maandelijkse kosten.

Succes en laat eens wat horen van jezelf als er iets positiefs uit mocht komen.

Tot laters maar weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *