G-RMTF08QYP6

Bitcoin en Banken.

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Bitcoin en Banken.

Voor nu een Artikel hoe de banken tegen de steeds meer toegenomen toestroom van de cryptocurrencies aan het bekijken zijn hoe ze de cryptomunt kunnen laten integreren in de onderstaande vraag en uitleg!

Hoe banken de Bitcoin kunnen integreren in hun financiële dienstverlening en welke consequenties daaraan kleven? Steeds meer institutionele beleggers en grote banken onderzoeken de mogelijkheden die Bitcoin hen en hun klanten te bieden heeft.

Zelfs de Europese Centrale Bank heeft zich uitgesproken over een mogelijke crypto-euro. Ondanks deze enorme, wereldwijde toestroom van beleggers en banken in de afgelopen maanden, blijft er een onopgeloste vraag: wie reguleert Bitcoin? En wat gebeurt er wanneer banken besluiten om Bitcoin massaal te omarmen?

Bitcoin: een wet op zichzelf

In tegenstelling tot nationaal fiatgeld wordt Bitcoin niet gereguleerd door een gecentraliseerde autoriteit.

De cryptocurrency is afhankelijk van de activiteit van ‘miners’.{mensen die met krachtige computers complexe berekeningen laten uitvoeren, het is een legale economische activiteit, een activiteit waar helaas ook weer criminelen handig misbruik van maken en dus ook gepaard gaat met overlast voor de omgeving}

Simpel gezegd wordt de waarde van de Bitcoin bepaald door hun documentatie van alle blockchain transacties.{Het is in feite een betrouwbaar en bijna niet te hacken register met transacties en informatie over wie waarvan eigenaar is, denk aan een database waarin informatie in blokken is opgeslagen.}

Als er dus iemand “eigenaarschap” over de digitale munt heeft, dan zijn het de miners én degenen die nieuw gemunte Bitcoins kopen. Zij hebben met hun bezit, kennis en (trans)acties de grootste vinger in de pap.

Wat kunnen banken met Bitcoin?

Inmiddels overwegen steeds meer grote banken om in de Bitcoin-handel te stappen. ABN AMRO is hier al mee gestart.

De bank onderzoekt de effecten van blockchain op zijn kernprocessen, producten en diensten om zo de perfecte cryptodienst aan te kunnen bieden. Dit doet ABN AMRO onder andere samen met ING. Ook Rabobank experimenteert met blockchain. Zo heeft Rabobank bijvoorbeeld afgelopen jaar een intercontinentale transactie van 12 miljoen euro met blockchain afgewikkeld.

Hoewel het logisch is dat banken werken aan eigen cryptodiensten, is het verloop ervan opmerkelijk. Lange tijd hebben banken aan de zijlijn gestaan terwijl eerst de retailsector en later grote organisaties cryptocurrency omarmden. Dus Tja, nu nemen ze zelf de touwtjes in handen en nemen ze de directe route.

Een goede keuze, want waarom alleen PayPal het plezier laten hebben? {PayPal is een betaalmethode. Net als normale bankoverschrijvingen, iDEAL en het gebruik van een creditcard. Een verschil is dat klanten met PayPal geen fraudegevoelige bank- of creditcardgegevens aan een verkoper hoeven te verstrekken. Een e-mailadres en een daaraan gekoppelde PayPal-rekening zijn voldoende om betalingen te regelen.}

De fintech gigant kondigde in oktober 2020 aan ondersteuning te bieden voor verschillende cryptocurrencies, waardoor alle 346 miljoen Paypal-gebruikers crypto kunnen kopen, verkopen, bewaren en zelfs uitgeven bij 26 miljoen deelnemende organisaties.

Op deze manier kunnen banken de Bitcoin aanbieden.

 Banken hebben geen controle over Bitcoin. Er zijn echter wel een paar wegen die ze kunnen bewandelen om cryptodiensten aan te bieden.

Banken zouden bijvoorbeeld een zelfde soort service aan kunnen bieden als PayPal: (ver)koopdiensten aanbieden en voorkomen dat gebruikers hun crypto-bezit buiten de bank brengen. Met andere woorden, klanten kunnen Bitcoins kopen vanuit hun mobiele bankapp en deze vervolgens uitgeven met een bankpas/mobiele app, maar het is verboden om de Bitcoins naar een hardware wallet te sturen.

In dit scenario zou de bank dus functioneren als een soort omheinde tuin.

Een andere mogelijkheid is dat banken zelf crypto bezitten en aanbieden nadat ze eigen reserves hebben aangelegd. Deze actie zou zeker een nieuw tijdperk in crypto inluiden: een van licenties, registraties en regelgeving.

Terwijl verschillende cryptobeurzen toezichthouders hebben ontweken door zich in verafgelegen plaatsen te vestigen en te profiteren van de obscure regelgeving, zullen banken eerder te maken krijgen met sancties en gestraft worden voor bijvoorbeeld onjuist risicobeheer.

Denk aan het voorbeeld van KuCoin, de cryptobeurs die werd gehackt en daardoor 280 miljoen dollar kwijtraakte. Wat er gebeurd zou zijn als KuCoin een Nederlandse – of Europese – bank was?

Een leger aan auditors die elk papiertje binnen de bank hadden omgekeerd, een grote boete en een nieuwe regelgeving omtrent controles.

Hoewel de opkomst van Bitcoin-banken van veel kanten stof zal doen opwaaien, zou de waarde van Bitcoin er ook door kunnen stijgen. Wat er ook gebeurt, de komende jaren zullen fascinerend zijn.

HOE ZELF BEGINNEN MET CRYPTOCURRENCIES? 

 Deze compleet nieuwe wereld is, na het internet, wellicht weer de eerste echt grote verandering in de digitale wereld. Maar de cryptocurrency lijkt een ingewikkelde en zeer technische wereld te zijn, echter valt dit ontzettend mee. 

Je wegwijs maken in de wondere wereld van de cryptocurrencies is natuurlijk wel een belangrijk dingetje. Het uitleggen over de achtergronden van de virtuele munten laten zien dat het absoluut geen piramidespelletje is, maar juist ontzettend veel meer te bieden heeft.

Je leert dat de blockchain nu al in ontzettend veel bedrijven wordt gebruikt en zeker niet zomaar meer zal verdwijnen.

Heb je na dit alles gelezen te hebben nog vragen dan kun je jezelf aanmelden onder aan deze pagina en vragen te stellen, onze experts zullen hun best doen om deze te beantwoorden. Maar discussieer er ook mee over de beste tips en aanbevelingen!

Beste Tips voor het handelen in cryptocurrencies.

Voordat je überhaupt start met de handel in cryptocurrencies is het makkelijk om wat informatie achter de hand te hebben. Het is goed om een basis aan kennis te hebben, alvorens je start. Wanneer je de basis goed onder de knie hebt, kun je een volgende stap zetten: het handelen in cryptocurrencies! 

BESTE TIP: DOE ONDERZOEK NAAR CRYPTOCURRENCIES.

Het is goed om eerst onderzoek te doen naar de aankoop van een cryptomunt. Veel beginners stappen lukraak in een willekeurige munt, omdat een kennis of vriend er over heeft verteld.

Dit is niet de juiste manier. Het is goed om je eigen onderzoek te doen. Je koopt toch ook niet zomaar een TV? Daarvoor bekijk je eerst de specificaties en dit vergelijk je met andere modellen. Dit zou je ook moeten doen, voordat je overgaat tot het aanschaffen van cryptomunten.

Je kunt allerlei websites raadplegen. Google de munt die je op het oog hebt en kijk wat de munt te bieden heeft en stel jezelf een aantal vragen:

  • Heeft deze munt een goed product / dienstverlening {bekijk o.a. de white paper, de lezer voorzien van objectieve relevante informatie te voorzien die wordt gebruikt voor het nemen van een beslissing.}
  • Is het een uniek product / dienstverlening
  • Welke cryptomunten zijn de concurrenten
  • Zit er een gedegen team achter de cryptomunt (raadpleeg LinkedIn)
  • Wordt er voldoende gecommuniceerd vanuit de ontwikkelaars?
  • Zijn de eigenaren actief op kanalen zoals Facebook, Reddit & Twitter?

Op deze manier kun je voor jezelf bepalen of de munt interessant genoeg is om er in te investeren.

Meer informatie en uitleg over dit artikel?

Hulp nodig bij hoe zelf te beginnen met cryptocurrencies?

Voor meer informatie Ga naar hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *