G-RMTF08QYP6

Denken over geld en veel verdienen.

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Denken over geld en veel verdienen.

 “Geld maakt niet gelukkig” of “rijk worden is niet voor mij weggelegd”. Stuk voor stuk gedachtes die jouw financiële groei als ondernemer remmen. Zonde, want een gezonde houding over geld zorgt voor meer financiële voorspoed.

Een vrij leven leiden én geld verdienen gaan niet samen dacht ik,. omdat ik door mijn droom achterna te gaan, de behoefte om goed te verdienen op moest geven.

Hoe je over geld denkt, bepaalt je financiën

Niets bleek minder waar. Hoeveel geld je als ondernemer verdient, heeft grotendeels te maken met hoe jij over geld denkt.


Ondernemers moeten bij het denken veranderen in hun zogenoemde money mindset.

Beperkende gedachtes

Je money mindset is simpelweg hoe je over geld denkt. “Vaak zijn dit soort overtuigingen ontstaan tijdens je opvoeding”
Zo denken veel mensen dat meer geld willen inhalig is of dat ze helemaal niet veel meer kunnen verdienen omdat ze nu eenmaal een creatief beroep hebben, en dat is onzin.
Zelf heb ik een keune kapsalon in Oost Souburg en draai deze salon al voor lange tijd, gecombineerd met een affiliate website over geld verdienen.

Bij de meeste mensen speelt de overtuiging mee dat je alleen veel geld kunt verdienen door heel hard te werken.
Sommige maken dan ook werkweken van tachtig uur.

Niet nodig, weet ik nu inmiddels. Succesvolle ondernemers zijn juist vaak heel handig in werk automatiseren of uitbesteden”, leg ik dan uit.

Zo hebben ze zelf de tijd om zich te ontwikkelen. Het is dan ook de bedoeling nog maar twintig uur per week te werken. Maar, voeg ik persoonlijk toe. “Ik verdien wel meer dan vroeger. “

Dit heeft er grotendeels mee te maken dat ik niet langer in uren denkt, maar in waarde.
Als het goed is, word je als ondernemer steeds beter en sneller in wat je doet, leg ik dan uit. Maar dat betekent niet dat je met minder geld genoegen moet nemen.

De waarde van de dienst die je aanbiedt, blijft immers hetzelfde.

Kijk of je inzichten wel kloppen

Maar de eerste stap in het veranderen van je money mindset is het herkennen van je beperkende gedachten over geld.

Vervolgens is het handig om te kijken of dat idee eigenlijk wel klopt. “Stel je werkt net als ik zelf in een kapsalon en je bent ervan overtuigd dat je als kapper geen geld kunt verdienen”, geeft Rober als voorbeeld. “Kijk dan naar voorbeelden van mensen in jouw sector die wél een prima omzet draaien.”

Omdat de teneur over wat er verdiend wordt in kapsalons zo negatief is, raakte ik ervan overtuigd dat ik een goed inkomen wel kon vergeten.

Totdat ik erachter kwam dat er ook andere mogelijkheden zijn om makkelijk geld te verdienen. En dus besloot ik me daar aan te gaan spiegelen.

Ik zie geld verdienen niet als een doel op zich, maar als een middel om een doel te bereiken.
In mijn geval is dat doel vrijheid om niet meer perse te hoeven werken.

Ik kan als ik dan wil nog wel werken, maar houd dan ook tijd over om te doen wat ik leuk vind en tijd om door te brengen met de mensen van wie ik hou en de dingen die er in het leven echt toe doen.

Wat is de definitie van Financiële Vrijheid.

Financiële vrijheid is een situatie waarin je vrij bent van schulden en kan leven van de bezittingen die je hebt.

Je hoeft niet meer te werken voor je geld, maar het mag natuurlijk wel. Enkele voorbeelden van dit soort bezittingen is vastgoed voor de verhuur, aandelen, obligaties of andere zaken die maandelijks passief geld opleveren.

Financiële vrijheid.

Het voordeel aan bezig zijn met financiële vrijheid bereiken, is dat het samenhangt met je passies in het leven.

Geld verdienen voelt soms helemaal niet zo positief, als je je werk niet leuk vindt,ga je echter op zoek naar werk dat helemaal bij je past, dan haal je veel meer voldoening uit je leven.

En dat is alweer voldoening die je niet uit geld hoeft te halen. Aan de andere kant moeten rekeningen wel betaald worden en dat is waarbij het internet je goed kan helpen.

 Financiële vrijheid is voor de één belangrijk omdat hij of zij zijn eigen keuzes wil maken en controle wil hebben. Voor veel mensen betekent financiële vrijheid niet om niet meer te werken, maar om niet meer te moeten werken.

Denk bijvoorbeeld aan het niet elke dag van 9 tot 5 in een kantoortuin te hoeven zitten, maar zelf kunnen beslissen waar en wanneer je werkt. En, niet geheel onbelangrijk: voor welk bedrag.?

Rust.

Daarnaast betekent financiële vrijheid voor mensen dat ze meer rust en vrijheid ervaren, bijvoorbeeld door niet steeds met geld bezig te zijn.

Denk aan minder geld uitgeven, waardoor het een kleinere rol gaat spelen in je leven. Je krijgt een ongekend luxegevoel als je weet dat je financieel vrij bent.

Elke dag weer die race om maar geld in het laatje te brengen en de volgende dag weer hetzelfde te doen volgens dezelfde regels: er zelf voor kiezen om anders te gaan leven en daar vrede en rust in vinden, zelfs al doe je iets wat niet volgens de norm is.

Je hoeft niet alles te kunnen kopen om financiële vrijheid te voelen. Je hoeft ook niet nooit meer te hoeven werken, want veel mensen halen juist heel veel voldoening uit hun werk.

Financiële vrijheid draait vooral om slim omgaan met geld, op de lange en de korte termijn. Je leert het jezelf aan en uiteindelijk heb je niet meer dagelijks de behoefte om op je rekening te kijken in de hoop dat de Staatsloterij er een miljoen op heeft gestort.

Tot slot.

Overweeg eens om je eigen bedrijf te beginnen, waarbij je veel meer invloed hebt op je inkomsten.

Uiteindelijk geldt dat kennis de allerbelangrijkste factor is in financiële vrijheid. Weten hoe je er financieel voor staat en kunnen inschatten of dit in de toekomst gaat veranderen.

succes

Verander nu je toekomst .

 Lees snel verder. en start nu!

Ga direct naar de video`s

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *