G-RMTF08QYP6

Nieuwe carrière Starten met affiliate marketing.

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Nieuwe carrière Starten met affiliate marketing.

Allereerst even iets over een loopbaan switch. Veel mensen denken dat dat heel makkelijk gaat. En dat is niet zo, zeker niet als je geen relevante werkervaring en een relevante opleiding op zak hebt. Stel je zelf eerst eens een paar vragen:

 • Hoe graag wil ik die droombaan waar een carrièreswitch voor nodig is?
 • Ben ik bereid tijd en moeite te doen om een carrièreswitch nader te onderzoeken?
 • Ben ik bereid een opleiding te doen? In bijvoorbeeld affliate marketing of iets anders zoals …..?
 • Ben ik bereid om in het begin financieel een stapje terug te doen? 
 • Als het antwoord op bovenstaande vragen bevestigend is, dan is het zinvol om een carrièreswitch nader te verkennen

Verander niet het doel maar wel de aanpak

Een toepasselijke spreuk van Churchill:


Succes is het vermogen om keer op keer te falen, zonder daarbij je enthousiasme te verliezen’. 


Die vond ik wel toepasselijk voor deze situatie. Belangrijk is: dat je het doel niet verandert, maar wel de strategie als je bv op zoek bent naar woorden om hoger te kunnen scoren in de google balk als je producten wilt promoten van een bepaalde niche!

Of zoals de Chinese filosoof Confucius al zei

Als duidelijk wordt dat je jouw doel niet bereikt, verander dan niet het doel, verander je aanpak’

Als dat wat je deed niet werkt, dan is het zaak om te kijken wat wel werkt.

Wat je moet weten als je carrière switch overweegt


Ten minste als je jouw droombaan echt wilt realiseren. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat je voor een carrière switch bereid moet zijn om: 

 • een opleiding te doen;
 • er veel tijd en moeite in wilt investeren;
 • een voorlopig lager salaris te accepteren dan je gewend bent? zoals al eerder besproken kun je met online geld verdienen niet gelijk het onderste uit de kan halen en duurt het een tijdje voordat je uiteindelijk resultaat zult zien of krijgen.


Wil jij een carrière switch en vind je het lastig om vol te houden en positief en in beweging te blijven?

En jij?

Als coach van makkelijk geld verdienen helpen we jou graag bij het realiseren van je droombaan.

Wacht niet langer en meld je nu aan voor een video coaching en maak kennis met de cursus. Dus ga kijken welke kleine stapjes je toch kan zetten om dichterbij je droombaan te komen of om dat leven te gaan leiden waar je altijd al van droomde!

De eerste werkdagen van 2021 zitten er al weer op. Misschien heb je je zelf wel als doel gesteld om dit jaar echt een andere baan te vinden of voor jezelf te beginnen? 
Dat zijn prestatiedoelen. We maken het onszelf soms zo moeilijk.

We stellen zulke hoge doelen aan onszelf die gepaard gaan met zoveel stress dat ze gedoemd zijn te mislukken. Dat geldt voor zowel mensen die een andere manier van werken zoeken, als mensen die net een nieuwe baan hebben of mensen die voor zichzelf willen beginnen en een uiteindelijke droom hebben en als doel een passief inkomen willen bereiken.

Doelen worden meestal verwoord als resultaten die je wilt bereiken, kortom als prestatiedoel met de eindbestemming erin.


Wist je dat het volgens de wetenschap beter is om leerdoelen te stellen dan prestatiedoelen? Bij een leerdoel gaat het niet om de eindbestemming maar om het proces om een competentie te vergroten. Mensen die leerdoelen stellen, vinden veel sneller een baan of andere methode om geld te verdienen! 

Zij hebben ook meer zelfvertrouwen, zijn stressbestendiger, leveren betere prestaties, hebben meer doorzettingsvermogen en gaan eerder een uitdaging aan.

Prestatiedoelen gaan namelijk gepaard met de volgende symptomen:

 • Vermijden;
 • Uitstellen;
 • Angst om fouten te maken;
 • Snel opgeven;
 • Waardering van anderen heel belangrijk vinden;
 • Dichotoom denken: het is alles of niets;
 • Moeite met negatieve kritiek;
 • Gevoel van hulpeloosheid.

Toestemming om te leren

Leerdoelen zijn ook een belangrijk onderdeel van een groei mindset. 
Door uit te gaan van leerdoelstellingen maakt de angst om fouten te maken plaats voor het geloof dat je ergens beter in kunt worden.

En dat geeft vertrouwen en ruimte! Geef jezelf toestemming dat het niet perfect hoeft te zijn, dat je dingen mag uitproberen en mag leren van fouten. Het leerproces bestaat uit vallen en opstaan.

 • Ik wil in het eerste jaar dat ik als zelfstandige werk in de affiliate promotie leren hoe ik een succesvolle ondernemer kan zijn”;
 • “Ik wil in deze video’s leren hoe ik hulp durf te vragen en me kwetsbaar durf op te stellen”; via het succes gids.nl forum
 • “Met dit forum wil ik leren hoe het is om geen tussentijdse feedback van de deelnemers te krijgen en volledig op mezelf te vertrouwen” .

Motto’s die daarbij handig kunnen zijn:

 • “ Als iets moeilijk is, kan ik er nog veel van leren”
 • “Het is niet erg als je fouten maakt, daar kun je van leren”
 • “Oefening baart kunst”
 • “Als je iets niet kunt, kun je het leren”
 • ‘Dit is een mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen”
 • “Zie het als een leerervaring”
Leerproces

Bouwwoorden.

Taal speelt ook een belangrijke rol bij het formuleren van doelen. Vaak gebruiken mensen ‘breekwoorden’ die hen niet helpen om doelen te bereiken. Voorbeeld hiervan is:”Ik vind dat ik niet genoeg doe” of: “Ik voel weerstand”. Angst mag er zijn, maar kan beter niet doorklinken in je doelen. 

Weet je wat het geheim is van iemand die heel succesvol is in het vinden van passend werk? Dat is de mate waarin iemand zijn interne dialoog positief houdt.

Jouw succes start ook met de taal die jij tegen jezelf spreekt. Dus word je eigen CEO , stap uit je cirkel en neem de regie. 

Bouwwoorden die daarbij kunnen helpen zijn: “ IK ben, doe, besluit, committeer”. Of gebruik het woordje ‘nog’: “Ik zie het NOG niet en ik ga de kant op dat het me gaat lukken” . In het Engels wordt dit ook de ‘the power of ‘yet’ genoemd.

Dus voor nu.

Neem even vijf minuten de tijd en schrijf voor jezelf op: Wat zou jij op het gebied van jouw loopbaan willen leren in 2021? 
Dit is ook een vraag die je kunt stellen bij de ontwikkeling van succes en vooral de positieve mindset en het rotsvaste geloof dat het jouw gaat lukken om succesvol te zijn in jouw leven.

Iets willen is de vonk, iets kiezen is de brandstof

Iets willen is iets anders dan ook echt iets kiezen. Je wilt wel ander werk, maar toch kan het zijn dat je maar doorgaat in je huidige werk.

Dat je zelfs harder werkt omdat je niet weet waar je moet beginnen of omdat je simpelweg geen tijd en energie hebt. Je gaat door op de automatische piloot. Het voelt niet als een bewuste keuze. Je kiest er dan niet echt voor om te kijken naar andere mogelijkheden.

En voor de duidelijkheid: ‘andere mogelijkheden’ hoeft niet gelijk te betekenen dat je je switcht naar totaal ander werk. Het betekent vooral dat je niet alleen de wens uitspreekt om te kijken hoe je meer energie en voldoening uit je werkt haalt, maar ook actie onderneemt om te kijken wat jij kunt doen om meer energie en voldoening uit je werk te halen.

Momenteel lees ik de klassieker voor mensen en organisaties die creëren met het kernkwadrant van auteur Daniel Offman. Hij schetst dit probleem van niet echt kiezen heel mooi.

Hij zegt in zijn boek letterlijk: ”Iets willen zorgt voor de vonk om aan de gang te gaan; iets kiezen van binnenuit zorgt voor de brandstof .

Waarom kiezen zo moeilijk is….

Waarom kiezen we dan niet, zul je denken? Een keuze maken geeft spanning. We willen iets dat er nog niet is en dat kan onbehaaglijk en machteloos voelen. Daniel Offman geeft in zijn boek treffend aan dat als we iets willen er drie gevaren op de loer liggen:

 1. Je gaat ‘knabbelen’ aan wat je echt wilt en concessies doen. Misschien moet je toch maar niet een hele andere baan zoeken, maar gewoon binnen de huidige organisatie iets anders zoeken. Door dit te denken, vermindert het ongemak, maar wordt het gevoel van machteloosheid groter. Je negeert namelijk je gevoel en wat jij eigenlijk wilt.
 2. Je gaat de huidige werkelijkheid mooier maken dan het werklijk is. Ach, je huidige baan verdient goed en je kan tenminste lekker op vakantie. In dat geval ben je niet eerlijk tegenover jezelf. De spanning over wat je wilt neemt af en de kans dat je echt gaat doen wat je wil ook.
 3. Je vlucht in je valkuil. Als je al een doorzetter en heel daadkrachtig bent, ga je nog harder werken. Op die manier heb je geen tijd om na te denken over je werktoekomst. Hierdoor raak je je zelf kwijt en uiteindelijk realiseer je je dat je nog niet hebt gerealiseerd wat je echt wilde.

Reactie of creatie?

Bovenstaande gevaren hebben met elkaar gemeen dat ze reactief van aard zijn.
Je laat je meeslepen in automatisch gedrag, maakt niet echt een keuze voor iets.

In plaats van zelf iets te creëren, zelf verantwoordelijkheid te nemen om echt ergens voor te kiezen.

Het grappige is dat REACTIE en CREATIE dezelfde letters hebben, maar een totaal andere belevingswereld hebben.

Welke stap zet jij vandaag?

Hoe je kan kiezen voor ander werk, leg ik graag uit in visuele video`s. Voor nu kun je alvast beginnen met oefenen om ergens echt voor te kiezen door jezelf af te vragen: wat wil ik vandaag?

Misschien wil je wel meer tijd voor reflectie en ontspanning. Dan kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om vandaag 15 minuten een artikel lezen dat jou inspiratie kan geven voor je werk.

Of kies je ervoor om tussen de middag een wandeling buiten te maken met collega’s? Het maakt niet uit wat je kiest, als het maar iets is dat jou inspireert en een klein beetje uit je comfortzone is.

Je zult merken hoeveel voldoening het geeft om iets te kiezen en het ook echt te doen. Oefen daar eens mee. Wil je graag een stok achter de deur om echt te kiezen voor werk dat voldoening en energie geeft? Wacht dan niet en zet vandaag de eerste stap.

Er komt geen beter moment en dat weet jij ook. Wat als wij samen aan de slag gaan en jouw droombaan creëren? 

succes

De videotraining over leerdoelen om jouw op een juiste manier affliate marketing aan te leren.

klik op de knop hieronder om naar de videotraining te gaan..

Ga DIRECT Naar DE Video’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *